Wygląd E36??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Takie pytanko: od którego rocznika E36 ma kierunkowskazy na błotniku? To zależy od tego skąd sprowadzony i jakie wyposarzenie, czy konkretnie o któregos to roku są z kierunkowskazami? Ja mam z 1991 11 i umnie są, a u kumpla nie ma!

ja tez mam 1991 i tez nie mam
pozdrawiam jarek

bo to może zalezeć np od tego czy auto było rejestrowane i przygotowane do holowania. Tak było w E30 i prawdopodobnie w E36 też mogło być.
Poprostu kierunkowskazy na błotniku(boczne) sa wymagane gdy jest hak.

PS: Mi jakiś głupek w wiercił kierunki od malucha eleganta. bo mam hak(w Polsce zakładany)

Cytat:
2006-01-09 14:04:00, Jeztom pisze:
Poprostu kierunkowskazy na błotniku(boczne) sa wymagane gdy jest hak.

Ja mam firmowy, ukryty w zderzaku hak i nie mam bocznych migaczy.

Ja bym nie trzymał się tej wersji z hakiem. Każda M3 (e36) na kierunki na błotnikach, i wątpie aby ktoś zakładał hak do M3, albo przybnajmnej fabryka nie bierze pod uwagę takiej opcji. Mi się wydaje że zależy to do wersji wyposażenia, jak z wieloma rzeczami w samochodach.

Cytat:
2006-01-09 14:20:29, daz pisze:
Każda M3 (e36) na kierunki na błotnikach,

nie kazda!!! przejzyj sobie oglsozenia na ebay.de albo na mobile to zobaczysz

tez juz widzialem e36 z orygianlnym hakiem ktore nie mialo bocznych migaczy a bylem przkonany ze to zalezy od haku (tak mi w sklepie z czesciami do bmw powiedzieli) teraz znow nie jestem pewien jak to jest

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-09 14:39:38 ]

napisałem WYRAŹNIE "może zależeć", nie twierdze z całą stanowczością, że tak jest. Ale jeżeli chodzi o przepis z kierunkami bocznymi - hak, to sie dowiem, to nie jest problem. pzdr

Cytat:
Poprostu kierunkowskazy na błotniku(boczne) sa wymagane gdy jest hak. PS: Mi jakiś głupek w wiercił kierunki od malucha eleganta. bo mam hak(w Polsce zakładany)

Np. w e34 touring (fabryczny hak) w latach 91-92 nie montowano bocznych migaczy.

pozdr
Mariusz
e34 520 24v

w e36 kierunkowskazy przednie są widoczne z boku tak jak np. w124 i do haka nie są wymagane dodatkowe na błotnikach

Cytat:
2006-01-09 15:29:17, hz10 pisze:
w e36 kierunkowskazy przednie są widoczne z boku tak jak np. w124 i do haka nie są wymagane dodatkowe na błotnikach

przeciez to takie proste i oczywiste było...

w e-36 kierunki boczne na blotnikach byly seryjnie montowane od 1993r tak samo jak maska z nacieciami miedzy spryskiwaczami szyby.

Cytat:
2006-01-23 12:33:33, Sztula pisze:
w e-36 kierunki boczne na blotnikach byly seryjnie montowane od 1993r tak samo jak maska z nacieciami miedzy spryskiwaczami szyby.

Nie prawda!! Ja mam z 93r i nie miałem. Widziałem też z 95r i też nie miały.

Cytat:
2006-01-23 13:18:01, vicia pisze:
Nie prawda!! Ja mam z 93r i nie miałem. Widziałem też z 95r i też nie miały.

no pewnie ze nieprawda, moja tez nie ma...

sztula skad zes wytrzasnal ta teorie?

Tak samo co to za teoria z tymi wlotami między spryskiwaczami!!!! Tylko wersie coupe (już od 91r) miały te wloty, każda inna wersja ma pełną maske, nie zależnie od rocznika, no chyba ze ktoś sobie sam zmienił, ale fabrycznie te wloty miały tylko coupe.

jeszcze 2-góra 3 posty i będą bluzgi szły

Albo i nie

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-01-23 14:47:16 ]

te kierunki w e34,36 i innych modelach zaleza tylko i wylacznie od wyboru klienta, tak jak to czy na tyle auta ma byc oznaczenie np. 525i lub 320i , jak wiecie niektore nie maja (lepiej wygladaja bo te znaczki sa beznadziejne) tak samo mozna wybrac wersje shadow look czyli bez chromow tylko czarne wstawki wokul szyb, jest jeszcze kilka innych szczegolow. Skad to wiem... zapytalem poprostu osobe ktora kupila swoje BMW w salonie.... pozdrawiam....

Cytat:
2006-01-23 15:26:01, ArturLegnica pisze:
wersje shadow look

shadow line ;]

hmmm...
a ja myslalem ze od 93r. tak bylo seryjnie bo co widziałem nowszego od swojego to mial kierunki i te naciecia na masce....
no ale teraz przynajmniej wiem ze w nieswiadomosci zylem...

pozdrawiam