MotoNews.pl

Tanie wzmacniacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Ostatnio szwędajac sie po allegro zobaczylem takie cuśie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=85061293
http://allegro.pl/show_item.php?item=85061339
i kilka innych aukcji tego uzytkownika. Wzmacnaicze an zdjeciach sa w kiepskim stanie ale teraz najlepsze. Ze wszelkich doniesien wiadomo mi ze te na zdjeciach sa akurat najgorsze tak wybrano zeby nie bylo pretensji. Ceny sa atrakcyjne 65zł to juz jest kwota na ktora mazdy mzoe sobie pozwolić. Naprawy sa łatwe i powierzchowne 2ch moich kolegow kupilo wlasnie 2 szt tych za 65łz na sprobowanie i oba po 20 minutach roboty graja piknie. Uszkodzone sa zwykle gniazda zewnętrzne wymiana prosta. Ja sam zamawiam po weekendzie 4*70W i to bedzie doskonała okazja zeby w koncu zaczac budowac jakis systemik w samochodzie. Napisze po wszystkim czy umoczyłem czy moze nie.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2006-02-11 09:24:08 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

NIe chcę nikogo zniechęcać ale czy one nie zaginęły w akcji.

wyglada, jakby po drodze do sklepu mialy mala stluczke
ale czemu nie? Jesli zywotne elementy nie ulegly zniszczeniu?

Elementy ktore moga byc uszkodzone to tak:
bezpieczniki - wymiana
Gniazda glosnikowe i zasilania - bardzo ciezko dostac ale zawsze mozna zastąpic czyms lub wyprowadzic kable
Gniazda chinch - kilka zł zaden problem 4zł
potencjometry - mozna poszukac w serwisach blaupa albo zastąpic czyms innym koszt od kilkuzlotych w zwyz
pęknieta plytka - plytke sklejamy a sciezki łączymy lutownicą wyglada powaznie ale wcale taki straszne nie jest.
zimne luty - poprawic lutownica - koszt kilka zł

to głowne usterki innych nie powinno byc chociaz roznie bywa. Troche to zniecheca ale jak mowilem 2kolegow kupili i mieli tylko chinche do wymiany no i obudwe w jednym miejscu wyprostowac. za 65zł mysle ze warto zaryzykowac. Ja tam jeszcze sie rozeznam w sytuacji zadzwonei do goscia i raczej wezme wzmaka to powiem co i jak.

http://mail.bsk.vectranet.pl/~rsadowski/gta290.htm

tu jest stronka jednego z przykladowych wzmacnaiczy. widac zakres zniszczen ;D

Cytat:
2006-02-11 09:21:21, adasco pisze:
wyglada, jakby po drodze do sklepu mialy mala stluczke ale czemu nie? Jesli zywotne elementy nie ulegly zniszczeniu?

Myśle, ze nie w drodze do sklepu a poprostu są to odrzuty, które nie spełniały określonych norm i zostały zlikwidowane przez producenta. Moze koles ma dostęp do smietnika w firmie montujacej takie rzeczy
Troche OT, ale znam kilka osób, co ma w całym domu nówki grzejniki konwektorowe prosto ze ..złomu po 1zł/kg. Miały jakieś wady i producent zrobił w każdym po 2-3 dziury i oddał na złom. Po zaspawaniu lub zaklejeniu dziurek grzejniki są jak nowe .

wiesz jak nie duzym kosztem mozna naprawic to fakt ze obudowa jest poobijana mnie by nie przeszkadzał :d

tez OT

ja znowu znam kogos kto ma dostep do perfum z odrzutu a perfumy sa ok tylko odrzut polega na zniszczeniu opakowan i np wyszczerbieniach butelek

Wracajac do tematu jak bym mial kogos kto naprawi to, to juz sprawny w przyszłości mozna kupic :d

Witam.
patrzac po zdjęciach zauważyłem ze jedna pojemność jest rozlana chyba( drugi od dołu elektrolit, ten z czterech przy peknieciu). byc moze to tylko ubrudzenie ale jeśli t orozlanie to byc może te wzmaki były juz podłączane i kondzior po prostu wywalił, także przestrzegam przed uszkodzeniami nie tylko mechanicznymi ale tez elektrycznymi.
moze one wszystkie sa niesprawne elektrycznie a sprzedajacy "mydli" oczy ze to tylko i wyłącznie uszk. mechaniczne wystepują. warto by to przemyśleć.
pozdro 600