Swiece BERU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos uzywal tych swiec i czy nadaja sie do zamontowania w 1.8 z 92r na gazie??

Raczej Championy lub NGK jeśli już.

a czy motorkrakfty nadaja sie do gazu

Zastosuj NGK, osobiście na nich smigam bezproblemowo, tak tez większość ludzi radzi.Koszt czterech około 128 zł .Beru może dobrze na benzynie, ale gorzej może byc na lpg.

Ja tez polecam NGK ...chwilowo nie mieli Motorcrafta w intercars i wzialem NGK ...ale nie zaluje ...

A mi dzis w warsztacie polecili wlasnie BERU gdybym chcial kiedys zmienic swiece. Podobno sa dosc dobre. Za to odradzili stanowczo tansze zamienniki twierdzac ze sa slabe i maja dosc sporo zwrotow. Jeden facet podobno trzy razy zmienial swiece bo dwa pierwsze razy bral jakies tansze po 15 zlociszy za sztuke. W koncu za trzecim razem kupil wlasnie BERU i dosc dlugo na nich smiga.

ja mam chyba takowe o ile pamietam u siebie:] i jakos tam smigają!! nie narzekam

Zarówno NGK jak i Motorcraft są bdb. Natomiast do gazu zalecane są Motorcrafty.

ja ma u siebie beru i na gazie zrobilem 25tkmi nadal sprawuja sie super tak ze nie tylko ngk i motorcrafty sa super.
no chyba ze trafilem

a jesli chodzi o diesla to jakie swieczki sa najlepsze a jakie zle i dlaczego?chodzi mi o 1.8D MKVI

ja już 3 zmianę śmigam na Beru ostatnim razem kupiłem z fabrycznie zmniejszoną przerwą na elektrodzie do 0,7 mm do gazu, już 15 kkm ,żadnych problemów , żadnych strzałów. cena ok 11 pln i po co przepłacać.

Cytat:
2006-01-25 17:06:55, kaktus1 pisze:
a jesli chodzi o diesla to jakie swieczki sa najlepsze a jakie zle i dlaczego?chodzi mi o 1.8D MKVI

Ja wymienilem swiece zarowe na ngk bo nie chcialem bulic za beru 60 zyla za jedna ale moj mechanik mowil ze warto w nie zainwestowac bo wytrzymuja okolo 2,5 roku podczas gdy ngk 1 do 1,5.Wiadomo ze to nie reguła ale podal taki przyklad