Przełączniki na kokpicie!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesć Wam.Mam pytanie odnośnie przełaczników??Po zegarkiem mam dwa z tym ze nie wiem do czego słuzy ten drugi(jeden do ogrz.tylnej szyby)z drugiej strony kierownicy mam jeden i on jest od świateł przeciwmgielnych z tylnich.Wiec do czego słuzy ten drugi pod zegarkiem??Pozdr..

jak masz dwa, a jeden jest do ogrzewania tylnej szyby to drugi powinien być do ogrzewania przedniej szyby. włączniki ogrzewania szyb było montowane razem podobnie jak włączniki świateł przeciwmgielnych przednich i tylnych (jeżeli oczywiście samochód był w nie wyposazony).

czy to znaczy ze samochód mógł byc wyposazony w ogrzewana przednia szybę??wiem ze był ona wymieniana bo była peknieta!

To rozwieje wszelkie wątpliwości :

1 —kratka nadmuchu boczna o regulowanym kierunku oraz pokrętło regulacji intensywności nadmuchu, 2 — dźwignia przełącznika oświetlenia i sygnalizacji, 3—zestaw wskaźników, 4—włącznik świateł awaryjnych, 5 — dźwignia przełącznika wycieraczek i spryskiwaczy szyb, 6—kratki nadmuchu środkowe o regulowanym kierunku oraz pokrętła regulacji intensywności nadmuchu, 7—zegar cyfrowy, 8 — pokrętła regulacji ogrzewania i przewietrzania wnętrza, 9—schowek środkowy, 10—wyłącznik ogrzewania szyby przedniej z lampką kontrolną, 11 —wyłącznik ogrzewania szyby tylnej z lampką kontrolną, 12—wyłącznik tylnych świateł przeciwmgłowych z lampką kontrolną, 13—wyłącznik przednich świateł przeciwmgłowych z lampką kontrolną (wyposażenie niektórych wersji), 14—miejsce radioodbiornika, 15—popielniczka, 16—zapalniczka, 17—wyłącznik zapłonu z blokadą kierownicy, 18—dźwignia otwierania pokrywy przedziału silnika, 19—skrzynka bezpieczników, 20—przycisk sygnału dźwiękowego. 21 —dźwignia regulacji położenia kierownicy

Cytat:
2006-01-27 15:20:40, hepos pisze:
To rozwieje wszelkie wątpliwości : 1 —kratka nadmuchu boczna o regulowanym kierunku oraz pokrętło regulacji intensywności nadmuchu, 2 — dźwignia przełącznika oświetlenia i sygnalizacji, 3—zestaw wskaźników, 4—włącznik świateł awaryjnych, 5 — dźwignia przełącznika wycieraczek i spryskiwaczy szyb, 6—kratki nadmuchu środkowe o regulowanym kierunku oraz pokrętła regulacji intensywności nadmuchu, 7—zegar cyfrowy, 8 — pokrętła regulacji ogrzewania i przewietrzania wnętrza, 9—schowek środkowy, 10—wyłącznik ogrzewania szyby przedniej z lampką kontrolną, 11 —wyłącznik ogrzewania szyby tylnej z lampką kontrolną, 12—wyłącznik tylnych świateł przeciwmgłowych z lampką kontrolną, 13—wyłącznik przednich świateł przeciwmgłowych z lampką kontrolną (wyposażenie niektórych wersji), 14—miejsce radioodbiornika, 15—popielniczka, 16—zapalniczka, 17—wyłącznik zapłonu z blokadą kierownicy, 18—dźwignia otwierania pokrywy przedziału silnika, 19—skrzynka bezpieczników, 20—przycisk sygnału dźwiękowego. 21 —dźwignia regulacji położenia kierownicy

ok, tylko ze kolega uki posiada mk7 i tam kokpit jest inny

Cytat:
2006-01-27 15:15:36, uki23 pisze:
czy to znaczy ze samochód mógł byc wyposazony w ogrzewana przednia szybę??wiem ze był ona wymieniana bo była peknieta!

Jesli masz wlaczik ogrzewania przedniej szyby to samochod posiada takowa instalacje, a jak mial wymieniana szybe to musisz sprawdzic czy masz podgrzewana szybe, czy zostala moze wlozona zwykla, nieogrzewana szyba . . .