Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-01-24 14:32:14 Ja mam Mobil 1 0w40 |
![]() bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-01-24 18:09:29 Ja jeżdże na Mobil 1 0W/40. Przy najbliższej wymianie zalewam Castrol GTX Magnatec 5W/40. Jeden i drugi jest bardzo dobry. |
BOR Accent X3 5d Rzeszów | 2006-01-28 15:22:32 Silnik ma lekko klekotać na zimnym, już na ciepłym nie.
Na ciepłym będzie klekotał przy ruszaniu, jak ruszymy z za niskich obrotów - taką charakterystykę mają alphy I. BTW często obserwuję na ulicy takie ruszanie (tzw. "na polaczka" lub "rzeźnika" - ma to rzekomo oszczędzać sprzegło. Lekko gaz, 1300 obrotów i maksymalne odpuszczenie sprzęgła - a silnik chce z ramy wyskoczyć i klekocze jak sieczkarnia. Mój :X sąsiad wykończył tak silnik w swoim dupowozie (po 80tyś, i tak długo wytrzymał swoją drogą), zawsze tak ruszał aż mu światła przygasały buahahaaha No trzeba przyznać że sprzęgło zostało ocalone, może je sobie powiesić nad łóżkiem, ewentualnie rzucać psu na aport ![]() Żeby było śmieszniej mój ojciec podobnie rusza jak dopadnie mojego accenta (i zawsze zbiera opieprz za to), ale tak można jak się jeździ na codzień silnikiem 4,4 litra (chociaż też nie powinno..) |