Tester diagnostyczny - co o tym sądzicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazłem na Allegro coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83427120 jest to tester systemu sterowania silnikiem w samochodach marki OPEL, czy ktoś z Was już spotał się z czymś takim w rzeczywistości? czy warto to kupić?

spinacz za 49 złotych jak kogoś stać czemu nie

Napisałem do gościa, żeby zapodał jakąś fotę urządzonka, no wyjasnił zasade działania i w jaki sposób wyświetla kody błędów. Zobaczymy, co napisze No i jeszcze chciałbym wiedziec, jak kasuje błędym, gdy usterk ajeszcze nie jest usunięta, można tak?

nie jest to taki zwykly spinacz bo spinacz niewykasuje bledu po wymianie czesc . a to w kasuje wiec za te pieniodze sie raczej oplaca niz potem w serwisie 100 pl za wykasowanie .np bledu sondy labda ktoro sami wymienimy ,no ktos mi powie ze 25 razy odpalic autko ale czy za 50pl .warto tak naduzywac uku i rozrusznik , wiec mysle ze niejest to glupi pomysl aby takie urzodzonko sobie sprawic w koncu to nawet nie koszt johny wolkera.chyle lyso pale

jak ten szit wykasuje błędy w omedze B to ja jestem James Bond

mega_3 ja tez niewierzylem jak niekupilem niemowie ze wszystkie ale takei jak sonda czy przeplywka napewno pozdro

rzeczywiście fenomenalne urządzonko skoro "kasuje" błędy selektywnie.

Zawsze wszędzie mówiono że kasowanie błędów w omedze B potrafi tylko TECH, ewentualnie kilkadziesiąt uruchomień/zgaszeń silnika też może wykasować błąd.

Cytat:
2006-01-29 19:19:15, MEGA_3 pisze:
jak ten szit wykasuje błędy w omedze B to ja jestem James Bond

od dziś jesteś nie james bond tylko dżejms błond
megi muszż coś pisac coby to sprzedać ... wkońcu ktoś musi płacić składki na naszą emeryture
bajer to podstawa

Oto, co odpisał:

"Witam
Fotki sa na aukcji.
Wyswietla bledy za pomoca blsykow kontrolki. Opis kasowania bledow jest w instrukcji i obejmuje auta tylko do 1996 roku"

Mówi Wam to coś?
Pozdro!

Za pomocą błysków kontrolki to sam sobie mogę sprawdzić błędy,
trzeba odpowiednio zmostkować złącze diagnostyczne, ściągnąć kody błędów z netu i wszystko jasne,
a skasować je poprzez odłączenie akumulatora.(ale nie wiem czy to pomaga bo chyba bez wymiany jakieś części się nie obędzie bo błąd i tak dalej może się pokazywać).
Pozdrowienia

Cytat:
2006-01-30 09:47:34, jac4 pisze:
Oto, co odpisał: "Witam Fotki sa na aukcji. Wyswietla bledy za pomoca blsykow kontrolki. Opis kasowania bledow jest w instrukcji i obejmuje auta tylko do 1996 roku" Mówi Wam to coś? Pozdro!

czyli jasna sprawa - spinacz w obudowie za 50zl

Powiem, że ja jeszcze nie bawiłem się w odcztywanie błędów mojej omci, ale może ciekawa sprawa być z kasowaniem błędów?

Dzięki za Wasze opinie, zdecydowałem się na kupno wszak 50 zł to nie majątek