MotoNews.pl
8 Co sie dzieje ze wskazaniem ilości gazu (134501/0) - PT

Co sie dzieje ze wskazaniem ilości gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Posiadam instalke BRC Sequent 24 i mam dziwną przpadłość ze wskazaniem ilości gazu w butli.
Jak zwykle są 4 diody, ostatnia miga jak jest rezerwa.
Ale u mnie jest tak ze jade w mieście, świecą mi sie 3 diody i nagle zaczyna mi sie świecić rezerwa (czyli ostatnia dioda). Jakiś czas miga i później znów wraca na 3 diody. I tak co jakiś czas.
Później poziom spada, palą sie już 2 diody i tez na przemian z rezerwą.

O co w tym chodzi

Nic gorszego niż ten g.. wskaźnik. Popatrz, czy kabel pomiedzy kompem a sensorem gdzies sie nie przetarł i nie zwiera do masy. Ja tez z tym dlugo walczylem, az dalem sobie spokój Jest troche lepiej, ale nie idelanie

Nic takiego . Wiadomo, że te wskaźniki, a właściwie ich czujniki nie są zbyt precyzyjne, dodatkowo pewnie Masz mały zbiornik. Kiedy jedziesz po naszych "wspaniałych" miejskich dziurach i zakrętach gaz w zbiorniku mocno się "chlapie" i pływak czasem opada na tyle, że włącza rezerwę. To "czasem" jest częstsze niż normalne czasem .

Myślałem o tym, ale to sie nie dzieje na jakiś dużych dziurach, czasem jak skręce np.

Auto to kombi wiec tak nie buja nim nawet, a instalacja nowa, takze pomyślałem sobie ze moze cos kwestia regulacji, a ponieważ wielozawór nie odbija przy tankowaniu to i tak bede musiał jechać do gaziarzy.

Art-e, nie buja? no to nalej do miski wody, przymocuj gdzieś do maski i zobacz sobie jak się woda pięknie chlapie nawet przy najbardziej ostrożnej jeździe.