Odpalic Corollke 88` 1.8 D zimą!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z uruchomieniem mojej Toyki! Byly mrozy nie jezdzilem autkiem jeden dzien no i zamarzlo :/
Na poczatku myslalem ze to ON zamarzl na dole w zbiorniku .. ale nic z tego. Przedmuchalem w rurke od filtru paliwa do baka i poszły bulbony Wymienilem ów filter i zalalem go ropką .. aby nie byl zapowietrzony. I dalej nic
Wzielem nagrzewnice i go grzalem po zaworach .. po tych rureczkach .. po misie olejowej. I nic :/
Wkoncu zrobilem w korku od butelki plastikiwej dzire wsadzilem kawalek rurki i podlaczylem bezposrednio do rurki ktora doprowadza paliwo do silnika. jak sie nagrzewalo ciepluyym powiertrzem silnik i te rureczki przez rurke od butelki leciały bąbelki Ale dalej nic z odpaleniem :/
Moze to zawór sie nie otwiera .. nie wiem juz sam. Akumulator naladowany na maxa. Swiece zarowe grzeją. A ja stoje
Czy jest inne wyjscie niż czekac do lipca?

POzdrawiam

Musisz wlac co nieco benzynki do baku, dobrze jest wlac ok. cwiartki denaturatu ktory "wyciaga " wode z paliwa.
U mnie w pracy niektorzy w te sierczyste mrozy stosowali auto-starty ale nie wiem na ich temat duzo bo mam bennzynke

Jesli nie mozesz zapalic nie krec akumlatorem dlugo bo go rozladujesz tylko podlacz sie do jakiegfos innego autka kablami i pokrec troche rozrusznikiem, u nas z oplami i stara renowka 19 to standard i odydwie podlaczaja sie na poranny session do transita i krecą z 5sek i dopiero łapie.

Poza tym silnik ktory u Ciebie jest czyli 1C ma szybkoobrotowy rozrusznik i te modele jako jedne z nielicznych dobze znosza mrozy

Witam,
Benzynka do baku jak najbardziej ale teraz jak nie może odpalić to pomoże tyle co umarłemu kadzidło. Dopiero jak odpalisz , dolejesz benzynki , pompa wsyzstko wymiesza to da ci efekt. A tak to wątpie żeby coś to dało.

Cytat:
2006-01-27 14:59:30, Lorne pisze:
... Swiece zarowe grzeją. A ja stoje Czy jest inne wyjscie niż czekac do lipca?...

Gdzieś niedawno ktoś radził żeby troche dłużej świece się podgrzewały niż wskazuje wskaźnik ( nie jestem użytkownikiem diesla więc traktuj to jako zasłyszane).
Od jutra temperatura bliższa plusa , więc może problem sam zniknie

Juz wszystko elegancko! Chyba byl zapowietrzony silnik i paliwko nie dochodzilo. Troszke dluzej pokrecilem i sie udalo. Silnik skakal i załączył

A po wymianie filtra paliwa i powietrza moja corollka jezdzi jeszcze lepiej niz przez tygodniem

I LOVE TOYOTA !