Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-10-31 14:46:59 |
Qba_civic Honda civic Bydgoszcz | 2005-11-04 21:41:26 dzis sie przyjzalem jeszcze raz pracy sondy.
sonda na wolnych obrotach plywa w prawie calym zakresie czyli ok. natomiast podczas jazdy sonda pokazuje caly czas bogata mieszanke, spada na uboga tylko podczas zmiany biegu (spadek obrotow) i dalej wraca na bogata i tak trzyma. no i attuator caly czas stoi w miejscu a powinien chyba reagowac jakos???? |
![]() zp znowu Puck | 2005-11-05 17:43:30 Z tego co wiem, atuator powinien reagowac na wskazania sondy i z podobna czestotliwoscia otwierac i przymykac doplyw gazu. Jezeli tak nie jest , to nie wina sondy. |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-05 20:06:24 Qba_civic.
Sądząc z tego co piszesz to sonda jest jak najbardziej sprawna. Te Twoje spostrzeżenia to z jazdy na LPG? Jeżeli tak to przydałoby się wyregulować tą instalkę, bo podczas jazdy nie jest za fajnie (bogato). |
Qba_civic Honda civic Bydgoszcz | 2005-11-06 00:51:26 czyli myslisz ze to kwestia regulacji reduktora??? Chyba bedzie to tego potzrezebny analizator spalin???? |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-06 14:14:10 Tak sobie tutaj dywagujemy, a w zasadzie to nawet nie wiadomo jaką Ty masz instalację?
Czy to jest II gen.? |
Qba_civic Honda civic Bydgoszcz | 2005-11-06 14:29:53 tak II gen z kompem BingoM. Reduktor Lovato |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-06 14:50:36 No to sio do regulacji.
program jest na stronie KME |
Qba_civic Honda civic Bydgoszcz | 2005-11-06 15:31:21 program mam. wlasnie tam widze jak pracuje sonda. i problem w tym ze podczas jazdy stoi na bogatej i spada do ubogiej tylko przy zmianie biegu ( zejsciu z obotow). moze to rzeczywiscie kwestia dobrej regulacji reduktora na analizatorze spalin. moi gazownicy od razu stwierdzili ze mam uszkodzona sonde i dopoki jej nie wymienie nie da sie tego wyregulowac ![]() ![]() |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-11-06 18:53:56 Qba_civic, jak już wielokrotnie pisałem sonda to podstawowy i w zasadzie jedyny element sterujący kompem LPG, jeśli nie jest sprawna to faktycznie nic nie wyregulujesz, a na dodatek możesz jeździć na mocno za ubogiej mieszance. Sprawdź sondę. Jak to zrobić to już wielokrotnie pisałem na forum. |
piter34 ROVER 620Si Lux Kraków | 2005-11-06 21:56:54 Danek.
Qba_civic właśnie sprawdza czy sonda pracuje jeżdżąc o obserwując jej wskazania. Jeżeli pracuje dobrze na ubogiej to raczej nie jej wina. Qba_civic. Co rozumiesz przez "pracę sondy podczas jazdy"? Czy to jest jazda z zmiennymi prędkościami obrotowymi? Co dzieje się podczas jazdy z ustaloną prędkością obrotową i małym obciążeniu? Co dzieje się podczas gwałtonego przyspieszania? Czy sonda podczas jazdy pokazuje cały czas TAKĄ SAMĄ WARTOŚĆ NAPIĘCIA (oprócz momentu zdjęcia nogi z gazu)? |
Qba_civic Honda civic Bydgoszcz | 2005-11-06 22:02:58 tak sonda caly czas pokazuje bogata mieszanke. niezaleznie od tego czy jade spokojnie i rownomiernie czy przyspieszam. zawsze bogata. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2005-11-07 08:04:37 Piter i tu właśnie może być problem. Na wysokich obrotach, sonda może się "zawieszać" i przekłamywać pomiar. Nie sądzę by instalka była aż tak rozregulowana, że cały czas podaje mocno bogato. Tym bardziej , że silnik mógłby wtedy nie mieć mocy i się dławić. Ja jednak skłaniam się do tego, że albo się "wiesza", albo spaliny jej dobrze nie opływają (za szybko lub za wolno) i fałszują wynik.
Moje spostrzeżenia opieram na doświadczeniach z poldkiem gdzie po wywaleniu kata. sonda (bez grzałki) na wolnych nie dała rady się rozgrzać i źle podawała sygnał, na wysokich było ok. Wystarczyło troszeczkę przydławić wydech za sondą i już wszystko było ok. Wiem, że to odwrotny objaw, ale może w drugą stronę też to jest możliwe, tym bardziej, że u kolegi w podobnej sytuacji wymiana sondy na sondę z grzałką załatwiła sprawę. W każdym razie nie może być tak, że na wolnych pracuje, a na wysokich stoi w miejscu, to może świadczyć albo o jej niesprawności, albo o jakimś problemie z wydechem. Qba przypomnij mi, czy sprawdzałeś spaliny na analizatorze w czasie gdy sonda "stoi na bogatej"? Jeśli tak to co pokazywał analizator - jaka lambda? |
Qba_civic Honda civic Bydgoszcz | 2005-11-07 22:11:56 no wlasnie chodzi o to ze nie byl na analizatorze sprawdzany. a swoja droga sonda ma ok 120 tys km przebiegu wiec moze juz obumiera :/ |