MotoNews.pl

łożysko amortyzatora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Po wymianie górnego mocowania amortyzatora przód wystąpił następujący problem: gumowa część wraz z łożyskiem jest nadmiernie wyciśnięta do góry. Dodam, że wszystko jest dobrze złożone, a łożysko na pewno jest do espero. Co Wy na to?

odbój ma już dość??

nie zauważyłem, aby był jakoś zużyty.

Mimo wszystko podejrzewałbym błąd montażu (zła kolejność zestawienia lub np.brak jakiegoś elementu), a jeśli będziesz sie nadal upierał , że nie, tooo....hmmm.. może korozja zeżarła Ci co nieco w okolicach "kielicha" ??

Niezwykle mało prawdopodobne, że zdarzył się jakiś cud ..jeśli (wg Ciebie) nie ma błędu (i powodu) ..a przedtem pasowało ...musi pasować!

Chyba jednak coś nie tak z tym montażem. Wymieniałem oba łożyska amortyzatora i po poprawnym złożeniu wszystko wracało na swoje miejsce i nie było żadnych problemów.

a jaką mieliście odległość pomiędzy łożyskiem amort. a tą blachą zakładaną na sprężynę i na amor. Czy ona styka się z łożyskiem czy jest w dużej odległości. U mnie była duża odległość dlatego tą gumę wyciska i dlatego myślałem że łożysko jest z innego auta. Ponadto w porównaniu do starego dolna część jest dłuższa. Szkoda ze fotek nie zrobiłem

Cytat:
2009-05-05 18:45:51, sta3x63 pisze:
a jaką mieliście odległość pomiędzy łożyskiem amort. a tą blachą zakładaną na sprężynę i na amor. Czy ona styka się z łożyskiem czy jest w dużej odległości. U mnie była duża odległość dlatego tą gumę wyciska i dlatego myślałem że łożysko jest z innego auta. Ponadto w porównaniu do starego dolna część jest dłuższa. Szkoda ze fotek nie zrobiłem

No to już mamy rozwiązanie (czyli zgadłem )

Oddaj auto MECHANIKOWI ...poskłada Ci to jak należy i koniec tematu

wszystko jest ok ale tego nie idzie źle poskładać.Złożone było idealnie jak oryginał, mało tego udało się je tak wymienić że tylko ściągnąłem stare wsadziłem nowe i przykręciłem bez rozkładania na elementy. i h.... z tego

chodzi o odległość miedzy elementem 6 i 9
A co do prawidłowości składania to jak założyłem stare to wszystko było ok

Cytat:
2009-05-05 20:13:06, sta3x63 pisze:
chodzi o odległość miedzy elementem 6 i 9 A co do prawidłowości składania to jak założyłem stare to wszystko było ok

A założymy się żeś zwalił ?

P.S. jeśli tak samo naprawiasz auto jak wklejasz foty ...to efekt murowany

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2009-05-05 20:45:55 ]

no to ja już nie wiem.

Cytat:
2009-05-05 21:31:20, sta3x63 pisze:
no to ja już nie wiem.

skoro tak się boisz mechaników......to może (na pewno!) Raffsa wie więcej ?? ...spróbuj się z nim dogadać...masz 2 kroki przecie , może uda się szybciej dojść przyczyny ?

Cytat:
2009-05-05 20:42:47, bogdan1 pisze:
A założymy się żeś zwalił ? P.S. jeśli tak samo naprawiasz auto jak wklejasz foty ...to efekt murowany

przegrałeś zakład kolego, może i fotek nie umiem wklejać, ale mechanikę mam opanowaną. Problemem okazała się wada fabryczna materiału z którego zostało wykonane górne mocowanie. Temat uważam za zamknięty.

Cytat:
2009-05-08 22:52:55, sta3x63 pisze:
przegrałeś zakład kolego, może i fotek nie umiem wklejać, ale mechanikę mam opanowaną. Problemem okazała się wada fabryczna materiału z którego zostało wykonane górne mocowanie. Temat uważam za zamknięty.

jaki zakład ??..(przecie stchórzyłeś! )

Niemniej ...dziękuję Ci w imieniu głodnych wiedzy Klubowiczów za tak szeroki i precyzyjny opis problemu ...na pewno wszystkim się przyda !