| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2006-01-30 16:17:01
No chyba cię zmartwię, albo i nie... ale ten typ tak chyba ma. U mnie jest tak samo. Tzn. dobrze grzeje przy max, a już pare milimetrów w lewo i jest wyraźna różnica (zwłaszcza jak jest duży mróz). Podobnie ma kolega w E10 z silnikiem 1.4. Możesz w tej sytuacji próbować np. ustawić obieg wewnętrzny na pół skali - może coś pomoże. |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-01-30 16:48:20 A powiedzcie mi przez ciekawosc czy jak macie powiedzmy wskaznik temp. w polowie i dacie ustaiwenie nagrzewnicy na max. to wskazowka temp. nie wedruje na dół czasem ?
U mnie tak jest chociaz teraz przy -5st. troche mniej ale przy -15 potrafi opasc o 3 kreski przy max ogrzewaniu. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-01-30 19:50:55 to całkiem normalne : jak dajesz nagrzewnicę na max, to otwierasz taką jakby przepustnicę na wężu, czyli chłodniejsza woda co była w nagrzewnicy płynie sobie wężem na czujnik, i stąd spadek temp na wskazówce. potem się nagrzewa i wraca do normy
pzdr |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2006-01-30 22:37:39
Tak jak napisał marcinm to raczej normalne. Dobrze to widac jak np. zapalisz auto w zimie i masz skręcone na 0 ogrzewanie. a kiedy temp. silnika troche wzrosnie przesuniesz suwak na max. Temperatura wyraźnie spada. Ja u siebie nie zauwazylem akurat jak jest przy przesuwaniu ze srodka na max, ale mysle ze strzalka temp. troche sie ruszy. |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków | 2006-01-31 10:46:52
Witam To stary sposób na przegrzewające się silniki - włączasz obieg nagrzewnicy - masz dodatkową chłodnicę i wentylator ( dmuchawa ). Kiedyś jechaliśmy przez Grecję ( góry ) Merolem, któremu przy dużym obciążeniu grzał się silnik , więc co podjazd szyby w dół i grzanie na maksa . A na zewnatrz + 35 st. Ale była jazda.
Pozdrawiam |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-01-31 11:10:33 Kiedys mialem podobny problem w Cinqusiu 903ccm z 1992r. wiec zalozylem w srodku wlacznik wentylatora taki reczny jak od lampek nocnych w konsoli, i jak widzialem ze bede mial maly postuj w korku, swiatla itp. to go wlaczalem bo inaczej to znowu by mi gotował ![]() |