LAGUNA 18 GAZ HOLENDER

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Renault lagune przyprowadzona z Holandi z gazem i mam problem z parownikiem. Objezdzilem caly Radom i nigdzie nie chca mi pomodz, twierdza ze ta instalacja {prawdopodobnie VIALLE} tylko LUBLIN I KRAKOW. Do Lublina mam najblizej tylko nie wiem gdzie, nie znam adresu. Samochod na gazie na wolnych obrotach przerywa nie pracuje rowno a po dodaniu gazu odrazu gasnie. na paliwie jest wszystko dobrze. Jeden z tz.gazownikow powiedzial mi ze jest to wina mebran w parowniku{zparcialy}ze jak sie je wymieni to bedzie dobrze. Nie wiem gdzie je kupic. Jezeli wiecie odezwijcie sie bede wdzieczny.

A filterek gazu sprawdzony/wymieniony? Zasyfiony filterek też może nieźle dławić.

Filtr sprawdzony-dosyc czysty, przewod od butli przedmuchany do parownika

No to niestety jak regulacje nie pomagają to albo regeneracja, albo wymiana parownika. Najprościej byłoby wymienić. Na jakiś popularniejszy, np. Lovato i będziesz miał z czapki na parę lat, a potem dostępność ewentualnych części będzie lepsza.

Witam.
Danek ma rację -wymienic i problem z glowy na lata.

Cytat:
2006-02-01 15:37:21, Danek pisze:
No to niestety jak regulacje nie pomagają to albo regeneracja, albo wymiana parownika. Najprościej byłoby wymienić. Na jakiś popularniejszy, np. Lovato i będziesz miał z czapki na parę lat, a potem dostępność ewentualnych części będzie lepsza.