Mercedes ale jaki ..........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Minęło już 7 godzin od tego a ja wciąż nie mogę zapomnieć......
Gdy byłem dziś w Rzeszowie zobaczyłem coś co do tej pory widziałem tylko w gazetach i w telewizji....
Na parkingu w Rzeszowie stał Mercedes CL 55 AMG
Nie dość że jest to najdrorzszy model oferowany przez Mercedesa to ten jeszcze wyszedł spod igły tunerów z AMG !!!
To był szok !!! Pięć i pół litrowy silnik V8 360 KM 530 Nm.......
Wielkie chyba osiemnasto calowe koła z lekkimi obręczami, dwie lśniące rury wydechowe z wytłoczonym znakiem AMG.....
A w dodatku ta sylwetka !!! Piękny długi niski sportowy bolid !!!
A wnętrze lepiej nie wspominać ....
O takich szczegółach jak skóra nawigacja satelitarna czy automat to nie musze chyba mówić...
Widziałem już CL w Warszawie ale nie tuningowany przez AMG !!!
Jeśli ktoś z Was ma podobne przeżycia to niech da znać np. widział Porshe GT2 czy Ferrari 360 Modena...itp.

ja sie mijałem kiedys z cl55amg kolor granatowi i ....
tydzien temu bylem w czestochowie i zobaczyłem 2 modele e55amg a takze a21amg to byl orgazm..

bez komentarza

Coś kręcisz! Nie ma takiego modelu A 21 AMG. Mercedes odstąpił od tej terminologii w przypadku A-klasy. Nazywa się on A 210 Evolution. A czy taki "orgazm"? Jeździłem już 2 egzemplażami. Wyposażenie dobre, ale zbliżony osiągami do A 190.

Pozdrawiam

honda_civic_4d@wp.pl

Posiadam AMG 500SL 1997 Jak macie pytania to prosze?

Ludzie nie walcie takich ortów, jeszcze nie przeczytałem poprawnego stylistycznie i gramatycznie posta na tym forum.
Szymon

Też ostatni ujżałem CL500AMG za chwile jakieś grube karczysko wsiadło i odpaliło go lewarkiem skrzyni biegów a mi wara opadła.Nogi mi sie ugieły i normalnie cały dzień na bombie. I tyle go widziałem. Jak go już nie widziałem słyszałem tylko ciche mruczenie turbin to po nocach mi sie śni.

Ja widziałem w moim życiu dwa razy Ferrari 360 Modena i raz Ferrari 360 Modena Cabrio.... Jeju jakie autka Jakieś dwa miesiące temu siedziałem w Nissanie 350Z i BMW Z4.... Ale i tak najmilej wspominam jak na autostradzie w Niemczech minęło mnie krwiście czerwone FERRARI F40 !!!!! Myślałem, że popłynę...

Poozdro, Siwy9898

Ja widziałem w moim życiu dwa razy Ferrari 360 Modena i raz Ferrari 360 Modena Cabrio.... Jeju jakie autka Jakieś dwa miesiące temu siedziałem w Nissanie 350Z i BMW Z4.... Ale i tak najmilej wspominam jak na autostradzie w Niemczech minęło mnie krwiście czerwone FERRARI F40 !!!!! Myślałem, że popłynę...

Poozdro, Siwy9898

Jechałem A4 mercedesem 123 300D prawie 180km/h i kołomnie cos tylko smignelo jak bym stal w miejscu,to był 55 AMG i porsche 911GT. to było przezycie

Cytat:
2005-05-21 19:34:43, adrian123w pisze:
Jechałem A4 mercedesem 123 300D prawie 180km/h i kołomnie cos tylko smignelo jak bym stal w miejscu,to był 55 AMG i porsche 911GT. to było przezycie

Trzebabyło gonić ich

a ja siedzialem kedys w ursusie. To bylo dopiero niezapmniane przezycie... to wyposazenie, stylstyk wnetrza, materialy no i oczywiscie ergonomia. Cud miod paluszki lizac...

Co to w ogóle za temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie... przeżycia z toalety?? Trochę zastanawiajcie się zanim temat zaczynacie.

Mochu wybacz im... to temat sprzed 3 lat...

ja mam w miescie SLR-a

W Toruniu ?? Podobno tam jest też Maybach i Enzo.

to musze byc niezle strzezone bo ich nie widzialem... wiem za to w ktorym garazu stoi Diablo, H2 i Cayenne Turbo

Cytat:
wiem za to w ktorym garazu stoi Diablo, H2 i Cayenne Turbo

w moim

Ludzie i czym się wy tak chwalicie

Kapcie wam pospadają jak wam powiem, że szroty macie (Diablo itp.) ja w garażu mam pięknego i super nowoczesnego Mercedesa W123

Ja juz kilka razy widzialem srebrnego CL 55 AMG we Wrocławiu poprzedni model i ten najnowszy tez po faceliftingu 2004/2005. Uczucie gdy sie takie drogie i ekskluzywne auto oglada jest niezapomniane. Bylem w salonie Merca i dostalem nawet katalog w formie ksiazki. Niewiele takich aut jezdzi po polskich drogach. To jest taki model w ktorym nic nie trzeba zmieniac wszystko jest ladne i dobrze pomyslane szczegolnie linia nadwozia. CL to wogole dwa auta w jednym. Sportowe piekne Coupe i luksusowa limuzyna z full wypasem a jeszcze w wydaniu AMG to juz poezja. Duzo modeli mercedesa jest ladnych ale CL robi najwieksze wrazenie. No i te szyby bez ramek Zawsze jak jestem w jakims duzym miescie to widuje same luksusowe fury roznych marek i to czesto rarytasy typu AMG

[ wiadomość edytowana przez: KORU dnia 2005-07-13 22:50:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: KORU dnia 2005-07-13 23:02:30 ]

Jak sie chwalić to sie chwalić.

Zdarza mi się jeździć (co prawda jako pasażer) nowym, prosto z salonu s 500 4matic z maksymalnym wyposarzeniem.

Miło , przyjemnie, dostojnie, ale żeby od razu "orgazm" to nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.