MotoNews.pl

Jaką końcówkę drążka kierowniczego kupić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Pytanie dośc tendencyjne, ale co tam...
Czy lepiej kupić końcówkę TRW za 55zł,
czy końcówkę oryginalną fordowską za 100zł?
Słyszałem, że TRW to dobra firma, ale może macie jakieś inne opinie. Dodam, że chciałbym trochę na tym pojeździć

Jak jesteś zainteresowany to mam za 10zł lewą końcówke. Nówka.

Lewa, czyli od strony kierowcy? Jeśli tak to lipton, bo ja będę zmieniał tą od strony pasażera.

To którą lepiej kupić?

^up^

Zraziłem się ostatnio do firmy TRW Kupiłem niedawno popychacze tej firmy i po 3 tyś. przebiegu jeden już jest kaputt Więc moje zdanie o TRW: nie No ale nie wiem... może końcówki drążków lepiej im wychodziły

Ja kupiłem końcówkę Moog. Jeżdżę już z nią ok. roku i na razie jest oki. Niz złego się nie dzieje.

No właśnie te MOOG'i są najtańsze, dlatego je wylkuczyłem.
Ale widzę, że jak zawsze z zamiennikami - "rosyjska ruletka".

Też mam jedną końcówkę mooga i jest ok. Jeżdżę na niej już ponad rok i nie ma luzów. A dziurska na drodze czasami takie, że konia z wozem pochować by można było

polecam niemiecką firme febi napewno tańsza niż trw całe zawieszenie mam tej firmy i jestem zadowolony

Wyszedłem z założenia, że na polskie warunki i drogi, po których przyszło mi jeździć, trzeba kupić coś taniego, bo nie będzie żal wymienić. A założe się, że nawet sam FORD, konstruując swoje końcówki drążków nie przewidział, że będą eksploatowane na takich dziurach (w warunkach niemalże terenowych), więc i one nie wytrzymają wiele dłużej niż podróbki.

Kleszczak masz ta końcówkę jeszcze ???

1,6 16V

mam, priv poszedł.

TRW jest bardzo dobra
jakoś porównywalna z oryginałem