MotoNews.pl

Lusterko czy będzie pasować od angola??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Strzałka.
Sprawa ma się tak:
Było styknięcie, połamało się lussterko od strony kierowcy , manual.

Połamane są: obudowa (łódka), szkło i plastik na którym jest mocowane szkło.
Została nie naruszona ta goleń wychodząca z trójkąta.

Mam do kupienia lusterko (nie wiem czy od europejskiej czy angielskiej wersji) elektryczne. Czy będą pasować potrzebne graty gdyby lusterko okazało się od angola??

Cytat:
2006-01-19 10:09:21, Kryspin pisze:
Strzałka. Sprawa ma się tak: Było styknięcie, połamało się lussterko od strony kierowcy , manual. Połamane są: obudowa (łódka), szkło i plastik na którym jest mocowane szkło. Została nie naruszona ta goleń wychodząca z trójkąta. Mam do kupienia lusterko (nie wiem czy od europejskiej czy angielskiej wersji) elektryczne. Czy będą pasować potrzebne graty gdyby lusterko okazało się od angola??

http://moto.allegro.pl/search.php?string=Carina+E&category=4099&country=1

Nie wiem czy bedzie pasowac ale udalo mi sie znalezc zobacz tam

Od anglika (kiera po prawej) nie będzie pasować szkło

Szkło powinno pasować, ale na 200% nie będzie pasować obudowa.
Przerobione.
Pozdro.

Racja chodziło mi o mechanizm bo obudowa (plastik) jst taki sam

Panowie
czyli szkło będzie pasować, oki

a obudowa zaznaczona na zdjęciu czerwoną strzałką będzie pasować od angola???

I jeszcze mam takie pytanko.
Czy ktoś przerabiał już temat montażu takiego lusterka??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82202210

Z tego so się orientuję są kłooty z adapterami. Jakiś patent??

Czy sam ten trójkąt (czrny na zdjęciu powyżej) pasuje do cariny np. od
- coroli 97-99
- coroli 93-
- rav 4

[ wiadomość edytowana przez: Kryspin dnia 2006-01-20 09:56:11 ]

Kryspin: nie, nie będzie pasować. Z angolskiego lusterka można co najwyżej wyrwać mechanizm elektryczny i szkło.
Teraz dopiero zatrybiłem, że przecież ja mam szkła angolskie, więc pasują na 100%.
Kurde, kiedyś robiłem dokumentację przy okazji przekładki, ale nie pamiętam gdzie są zdjęcia
Pozdro.

Kryspin: nie, nie będzie pasować. Z angolskiego lusterka można co najwyżej wyrwać mechanizm elektryczny i szkło.
Teraz dopiero zatrybiłem, że przecież ja mam szkła angolskie, więc pasują na 100%.
Kurde, kiedyś robiłem dokumentację przy okazji przekładki, ale nie pamiętam gdzie są zdjęcia
Pozdro.

Ale przecież te łódki są takie same bez względu na stronę czy lewa czy prawa. Kurna już zamówiłem od angola.

Nie są. Zdejmij sobie z obu stron i porównaj. Są inaczej wyprofilowane przy "nasadzie".
Pozdro.

A czy po małym podszlifowaniu tego anlosaskiego będzie pasować??
Idzie do malowania także luzik o wygląd.

Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie
Nawet mi przez myśl nie przeszło coś takiego.
Pozdro.

Ps. Dostaniesz - przymierzysz - ocenisz.

Oki dzięki za pomoc. Przynajmniej wiem że chociaż lustro będzie pasować

Ja natomiast twierdzę,że jeżeli zostało ci mocowanie, to reszta plastików w tym obudowa, którą zaznaczyłeś na zdjęciu , będzie pasować. Sam zamieniałem to wszystko własnoręcznie. W serwisie wstawili mi angolskie. Dopiero po pewnym czasie(sto reklomacji itd.), sam zmontowałem wszystkie plastiki z oryginalnym uchwytem(tą częścią która i Tobie została) i wszystko jest gicio

Kryspin, popatrz sobie TUTAJ i TUTAJ.
Pozdro.

Ps. Jak ktoś chce zobaczyć od środka lusterko elektryczne z Cariny JP to zdjęcia są od 01 do 12.

Perzan no faktycznie różnice jakieś są, no ale tak czy inaczej przesyłka czeka na poczcie. Pożyjemy zobaczymy.

PS. Takie el. lusterko jakie zamieściłeś na fotkach miała moja poprzednia carina i była SB (made in Anglia)

Kończąc temat.
Lusterko (szkło + obudowa) pasuje od angola, co prawda ma te inne przetłoczenie którego zdjęcie zrobił Perzan ale pasuje.