Światła w yarisie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zdaje egzamin na prawko a nie wiem jak chodza swiatła w yarisie (na kursach smigałem na corsie) chodzi mi o światła mijania, drogowe pozycyje, wogóle wszystkie jakie tam sam poprostu jak i gdzie sie włacza. Z góry wszystkim dziekuje jesli jest potrzebne zdjecie pulpitu yarisa to moge wysłac na meila prosze zostawic jak by co.

Tak mi sie zdaje ze Yarek jak wiekszosc japoncow ma wlacznik swiatel po lewej stronie w manetce migaczy, po prostu chyba sie przekreca w lewo 2 do 3 razy w celu wybrania konkretnego ustawienia swiatel.
w razie czego prosze o sprostowanie

W corsie bylo to pokretlo w desce
Kiedys w pewnym DTI Combo naszukalem sie z 5 minut gdzie sie wlacza te cholerne swiatla....wreszcie znalazlem i sie usmialem ze to przez to ze czlowiek jezdzi tylko toyotami, suzuki

to w takim razie ile trzeba razy przekrecic tą gałke żeby zapalić poszczególne światła ???

Cytat:
2006-01-31 11:16:24, Cromm pisze:
w razie czego prosze o sprostowanie

Raz przekręcić pokrętłem (w manetce po lewej stronie kierownicy) w lewo to światła pozycyjne,
drugi raz to mijania.
Żeby włączyć drogowe to trzeba popchnąć dźwigienkę do przodu. Wtedy zapali się niebieska kontrolka na desce rozdzielczej Żeby np. ostrzec klientów z naprzeciwka (przed miśkami) to dźwigienkę pociągnąć do siebie na krótko oczywiście.
Good luck! na egzaminie.

AMEN

Dzieki Wam panowie bardzo

Cytat:
2006-01-31 19:56:49, kuba064 pisze:
Dzieki Wam panowie bardzo

Płoszę bardzo,
a jeszcze jedno. Jak chcesz błysnąć przed egzaminatorem to:
jak włączysz światełka wtedy automatycznie przygasi się wyświetlacz na desce rozdzielczej (to tzw kino) i wtedy możesz sobie to rozjaśnić lub później ściemnić. Do tego celu służy przycisk, który znajduje się tuż przy tym kinie. Są tam dwa przyciski. Jeden po lewej, służy do zerowania licznika dziennego, a drugi po prawej stronie.I to własnie on rozjaśnia bądź do ściemnia wyświetlacz.

Regulacja światełkami taka sama jak w mojej babuszce
Tylko zaciemnianie następuje z wiekiem przez spalone żaróweczki.

Cytat:
2006-01-31 11:16:24, Cromm pisze:
...wreszcie znalazlem i sie usmialem ze to przez to ze czlowiek jezdzi tylko toyotami, suzuki

Nie ty jeden Miałem to samo kiedyś jak wieczorem z zapalniczką szukałem w omedze kumpla żeby ją przestawić

W oplu to wogole inna historia, tam nawet wlacznik oswietlenia kabiny jest zespolony z wlacznikiem swiatel, wiele osob tego z nie moze znalesc

kuba064 napisz, jak poszedł egzamin