Radio po wyłączeniu gubi stacje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. mam problem z radiomagnetofonem firmy Pioneer. Po wyłączeniu radia gubi ono po kilku minutach zaprogramowane stacje. Dzieje się tak niezależnie od tego czy po prostu wyłączę radio wyłącznikiem, wyciągnę kluczyki ze stacyjki, czy wyciągnę radio z kieszeni. Jeśli włączę je po minucie-dwóch - stacje są pamiętane, jeśli dłużej - niestety już nie. Czy problem tkwi w podłączeniu radia (ktoś mi tłumaczył o dodatkowym plusie), czy też w padniętym kondensatorze, albo może trzeba jakąś bateryjkę wymienić.
Radio kupiłem jako używane i z tyłu mam wyprowadzony tylko jeden kabelek do podłączenia zasilania (pozostałem to masa, głośniki oraz antena).
Z góry dziękuje za wszelkie pomocne informacje.

zeby zapamietywało stacje musi miec tzw pamiec trwała . czyli własnie dodatkowy plusisk wiecznie pod napieciem ale jesli jest to radio kieszeniowe moze nie miec tej opcji lub tak jak piszesz moze byc ona zasilana bateriami a jesli to stare radio too to moze byc tak ze juz nie działaja te baterie:|

Dzięki za info - postaram się jakoś te radio rozebrać i sprawdzić. Model jest rzeczywiście dość już starem - model ke-2700B

konkretna odpowiedz mojego poprzednika
BAteria jest tym powodem !
Jezeli jej niema to tylko Przerobienie kabla do memory

Spotkalem sie z Radiami o Wbudowanej pamieci niezasilanymi zadna BAteria !!!!!!!!! anie nawet kablem dodatkowym +memory