| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-28 21:15:54 witam..
jako, że dziś zmieniałem w kanale klaksoniki.... zauważyłem że cieknie mi płyn chłodzoączy tym razem na trójnikach z gazu
podociągałem opaski ściskające i trochę pomogło..... ale dalej sobie płyn kapie..... mam zamiar kupić nowe opaski i je zmienić.... tak zeby nie trzeba było tych gumowych węży ściągać..... mam tylko pytanie czy jest coś lepszego od tych opasek na śrubki??? moze ktoś miał pdodobny problem i jakoś onaczej to rozwiazał... z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-01-28 23:30:26 Na twoim miejscu bym sprawdził jakie masz trójniki, mosiężne czy plastikowe. Bo jak plastikowe to odrazu je wywal. |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-01-28 23:36:09 dziś też to uszczelniałem musiałem troszkę rurek odciąć i dałem nowe opaski niestety nadal są plastikowe trójniki. Dojście cholerne |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-29 00:13:53
najprawdopodobniej plastik |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-29 00:15:19
u mnie przewody chyba przycinał jakis ślepy jełop..... normalnie są poucinane na ukos
dojście jest fatalne.... bez kanału ani rusz..... pozdro |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2006-02-01 23:26:25 właśnie dzisiaj z tym walczyłem bo płyn ubywał i ogrzewanie niedziałało więć wypieprzyłem trójniki i dałem kolanka łącząc parownik i nagrzewnicę równolegle.
CO prawda w ogrzewniu pomogło zobaczymy co będzie z płynem czy jeszcze będzie ubywać BO coś znowu uszczelka pod "głowicą" mi smierdzi.
Raffsa |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-02-02 12:17:16 dziś mi pękł na tym trójniku wąż i wylał się cały płyn ![]() |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-02-02 20:39:11 a ja wczoraj wymieniłem te trójniczki na takie mosiężne....
koszt u gazownika 50 zł (2 trójniczki+6 opasek zaciskowych nowych+ robocizna ze spuszczeniem płynu włacznie....) dałem też ustawić sobie instalke za 20 zł..... chyba juz nie cieknie... i nie ma prawa pęknąć........ POZDRO |