MotoNews.pl

Pomysla na wykonie zagarow co wy na to?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wzystkich!
pracuje juz od jakiegos czasu na zegarami do mojego autko i tak sie zastanawiam teraz czy w taki sposob ma to sens je wykonca, a mianowicie:

1 - wydrukowac sobie na folii wzor zegarow na drukarce laserowej
2 - wydrukowac ten sam wzor na cinekim papierze samoprzylepnym ktory to nie przepusza swiatla! Wyciac na tym samym papierze otwory w ktory swiatlo ma byc przpusczane (nie mala dlubaniana ale powinno sie dac zrobic)
3 - skleci folie i papier samo pczylepny!

i gotowe!

mam nadzieje ze rozumiecie co napisalem i czekam na opinie pozdrawiam

nieglupie tylko raz bedzie maaasa wycianania , a dwa to uzyj folii mlecznej jesli juz a nie przezroczystej , mysle ze bedzie lepiej
jesli sie zdecydujesz to powodzenia i duuuzo cierpliwosci zycze

Dokladniej mam na mysli folie TES do wykonwyaniw plytek drukowanych azeby unikna problemow z rozgrzanymi ledami.
po drugie to mysle ze wydriukuje normalne, czarne zegary zeby bylo podswietlane tylko cyfry itp... (mysle ze czarny mat jest najlepszy - )

pomysl moze i fajny, ale z wykonaniem moga byc schody...reczne wyciecie wszystkich cyferek, rzeznia, hardcore 5000

wykonanie jak wykonanie, recznie nie znaczy gorzej życze by rączki sie nie tresły!!!

a propo tego posta to wyglada na to ze macie takie zegary w odpowiedzniej skali, bo szukalem kiedys i nie moglem znalzezc oprocz platnych na allegro, a ja chce sobie je sam zaprojektowac
jesli macie cosik to podzielcie sie z ziomkiem

sugeruje wpisca "biale tarcze" i powinno pokazac jeden watke w tkorym ktos prezentowal swoje po przerobce. ja uzywam tych i mysle ze nie bedzei problemu. zawsze mozna sobie najpier wydkuowac same ramki i przymierzyc czy pasuje i jak w koncu przypasuje to mzna juz na ich podsstawie zaczycnac szkice

hazy, czegos nie rozumie, to maja byc czarne zegary podswietlane od spodu?? przeciez to mozna zrobic na seryjnych tarczach, bo one w miejscach cyferek przepuszczaja swiatło.

no one maja byc czarne ale to nie znaczy takie jak seryjne
chcialbym sobie zamontowac kilka dodtakowych diod itp:
wiec segary beda czarne ale w zasadie calkiem inne niz oryginalne

diody pod spodem tez mozesz podstawic a efekt jest naprawde

ja mam czarne tarcze (wzór własny) wykonane na matowym papierze, pod którym za pomocą przeżroczystych taśm samoprzylepnych zainstalowane są folie filtrujące światło w pożądanych kolorach ( czerwień i pararańcz )
mnie póki co efekt zadawala.

poka! poka!

A czy ktos jest w stanie podac rozmiary zegarow?
tzn np wysokosc i szerokosc? najlepiej zeby bylo dodane szkic ich z pokazanymi wymiarami. sam mam wzor ale jak sobie wydrukowalem to okazalo sie ze jednak wymiary nie pasuja :]

ja moge pomierzyc MK4 z obrotkiem bo lezy u mnie pod biurkiem reszta po wyrwanu wskazowek

MK4 raczej nie dla mnie

Tutaj koles ma fajne zegareczki
http://www.fordfans.cz/nase_auta/mrazik.htm

[ wiadomość edytowana przez: kaes dnia 2006-02-03 14:16:29 ]

Tia...

no przeciez to tarcze indiglo ,w ktoryms watku byly takie tarcze , na allegro mozna je kupic

troche OT, czyzby gosciu mial tam podpiety komp od scorpio przejsciowki ??