Help! Jak zamontować radio..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Radio 1DIN w dziurze po oryginalnym. Mam ramkę, mam półkieszeń, ale całość po włożeniu nie sprawia wrażenia stabilnej konstrukcji, o nie Nie ma do czego przykręcić półkieszeni.. co z tym fantem się robi

A radio chcesz wyjmować czy na stałe ma być? Bo jeśli wyjmowane to musi być pełna kieszeń. Potrzebujesz jeszcze specjalnego "wieszaka", który mocuje się do tylnej części radia lub kieszeni. Od góry masz szynę po której przesuwa się ten wieszak. I tyle

dokładnie tak jak powiedział jamilko tam u góry w desce jest szyna i suwak sie przykreca do radia albo kieszeni (o ile jest pełna) a ramke sie wkłada na zatrzakach.

Na stałe chcę zamontować.. czyli co, muszę jeszcze kupić wieszak?

Taki wieszak, jak jest widoczny na fotce na tej aukcji:

ramka i wieszak

??

Aaa, i tak kupię nową ramkę bo w tej mi się zaczyna łamać zaczep..

dokładnie, ale sam sobie zrób z drucika sztywnego

Ja u siebie zamontowałem na kontowniczku satlowym. Od tyłu radia była taka śrubka, na nią kontowniczek i nakrętka, i od góry, do tej szyby, śrubka + nakrętka. Nie ruszy nawet łomem tego

Cytat:
2006-04-20 14:12:02, Wojo pisze:
Nie ruszy nawet łomem tego

Nie ruszy, ale moze rozpieprzyc cos innego . . rece mu zaczna chodzic to suma szkod moze przekroczyc wartosc radia . .
Przy 1 radiu tak wlasnie myslalem . . przykrece na stale, nie rusza . . ale pozniej zmienilem plan, zostawialem ale tylko na polkieszeni przymocowane . . no i poszlo sobie w ktoras piekna noc
Teraz zabieram radio na noc do domu . . pieprze to, nie wazy duzo, ale kosztuje swoje . .

Na ja też zdecydowanie wolę żeby buc zabrał mi radio, zamiast rozwalać całą deskę. Ale nie mogę sobie pozwolić, żeby mi coś latało luźno, bo stuków nienawidzę

Chyba powypalam lutownicą dziury z przodu radia. Po założeniu panelka nic nie widać, a po zdjęciu może zniechęci to amatorów cudzego. Co za kraj

Kraj wspaniały jak już nawet wycieraczkę z pod drzwi mi zakosili
Polecam radjo zamontować w taki sposób żeby sie trzymało a łatwo wyszło jak sie probuje wyrywać bo szkoda deski rozdzielczej.

Ja mam mocno, żeby mi płytki nie przeskakiwały, bo radyjko nie jest jakiś rewelacyjne, a zawiecha robi swoje. Więc nie może drgnąć. Poza tym nie znoszę stuków. Także zupełnie nie miałem na myśli przez takie mocowanie złodzei. A póki co amatorzy cuddzej własności trzymają sie odemnie z daleka. Zresztą pierwszy zonk będzie jak będę próbowali wybić szybę - folia antywałamaniowa.

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-04-20 20:06:23 ]

Witam
1. Schemat mocowania radia w moim profilu.
2. Miałem radio Panasonic 1DIN zamocowane na ramce redukcyjnej + mocowanie z tyłu i nie miałem problemów aby radio wypadało czy cos podobnego.
Myslę, że obawy kolegi sa troche teoretyczne. Nawet na polskich dziurach radio mi nie wypadło.
pozdrawiam
Arturek

mam identycznie zamontowane radio ale jak sie mocniej pociągnie można je wyciągnąć bez niszczenia plastików.

Jeśli o mnie chodzi to ja tam się nie boję że mi wypadnie Mam z przodu na tych odginanych blaszkach, z tył€ na kontowniczku bo nie miałem tego wieszaka i tyle. Chciałem tylko żeby nie drgało, mocno się trzymało

Cytat:
2006-04-20 20:22:37, Wojo pisze:
Jeśli o mnie chodzi to ja tam się nie boję że mi wypadnie Mam z przodu na tych odginanych blaszkach, z tył€ na kontowniczku bo nie miałem tego wieszaka i tyle. Chciałem tylko żeby nie drgało, mocno się trzymało

Wojtku takiuchwyt w sklepie Forda kosztuje 3,50zł.
Pozdrawiam

Kupiłem ramkę w sklepie forda, ramka była bez wieszaczka Nie chciałem już dłużej czekać, więc zrobiłem wieszak z szprychy rowerowej! Super sprawa! Po odpowiednim uformowaniu profilu taki wieszaczek jest lepsiejszy niż plastikowy - bo odpowiednio sprężynuje i efekt jest taki, że radio jest jakby dociskane tym wieszaczkiem, przez co nie ma żadnych luzów, a wyjąć da się łatwo.

Tak więc panowie, zawsze i wszędzie szprycha królem będzie!

Cytat:
2006-04-21 13:00:28, marg1961 pisze:
Wojtku takiuchwyt w sklepie Forda kosztuje 3,50zł. Pozdrawiam

Co fakt to fakt.

Ale nie jak masz rozgrzebane autko, chcesz już posłuchać swojego całego nowego sprzęta, a jesteś na wiosce 90KM od najbliższego Forda Za to pod ręką masz... kontowniczek

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-04-24 00:58:01 ]

Nawet, szyna, wieszak, maskownica i półkieszeń
nie gwarantują super sztywności radia 1 DIN.
Ford to spartolił poważnie.