MotoNews.pl
9 Zapalił mi się przełącznik zespolony :( (134556/45) - PT

Zapalił mi się przełącznik zespolony :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemanko! dzisiaj jechalem i zapalil mi si eprzelacznik zespolony ta czesc od wycieraczek! siwo było jak w hasz-barze! a jaki smród nawet 100 choinek zapachowych nie pomoże! w serwisie moga mi to naprawic za 50zl oplaca sie czy lepper kupic nowy przełącznik? a moze macie do sprzedania?

jeżeli masz trochę manualnych zdolości to możesz sam się zabrać za naprawę /jeżeli jest jeszcze co naprawiać/

50zł za naprawę to nie wydaje mi się wygórowaną ceną - tylko pytanie jak długo potem pochodzi

co do wymiany na nowy - to mam oryginalny w cenie 250zł

Mnie też się zapalił dość niedawno, ale jak rozebrałem to nie było co naprawiać - dziura dość duża w płytce drukowanej, fragment prowadnicy z plastiku od gałki wycieraczek stopiona, ogólnie ciężko byłoby to przywrócić do życia a efekt mógłbyć krótkotrwały.
Kupiłem nowy za 200 zł

ja mam za 50 zl do sprzedania taki co sie dlugie zaswiecaja (podobno trzeba przeczyscic styki w srodku) i dolozyc sprezynke od awaryjnych bo mi wcielo i bedzie dzialac, a jak nie to od biedy wyciagnac bezpiecznik od dlugich swiatel i jezdzic

przemyslalem sprawe i uznałem ze lepper jest kupić nowy niz ładować kase w ten rupieć i tak juz mi kierunki nie odbijały, juz raz to naprawiałem a 2 raz juz niezamierzam! POZDRO dzieki za rady

p.s. a jak kupie przełącznik zespolony z 6-stopniową regulacja wycieraczek to bedzie pasowac i działać? oryginalni enie miałem takiego bajeru! wiec jestem ciekaw, robil ktos ju zcos takiego

bedzie dzialac, ja mam taki z regulacja za 5 dych

i do tego zestawu przekaznik czerwony z oznaczeniem R

dokładnie jak mówi zeberko - musisz jeszcze wymienić przekaźnik

a i może się zdarzyć, że bedziesz musiał pociągnąć jeden kabelek do skrzynki bezpieczników

witam! dzisiaj na szrocie w opolu kupiłem przełącznik zespolony! jest z 6-stopniowa regulacja! w idealnym stanie działa super! w kostce od wycieraczek [biała kostka] brakuje jednego pinu! czyli co mam tera pociągnąć kabelek do tego brakujacego pinu w kostce do skrzynki bespieczników? pytanie! pociagnąć kabel do jakiego wejscia w CEB? i jaki przekażnik? bo jeden juz jest w przełączniku ale ten to jest od kierunków! wiec powiedzcie mi jak to dalej rozwiazać żeby działało 6-stopniowe wycieraczkowanie he he POZDRAWIAM