Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-11 20:55:03 Jak w temacie - Czy u kogoś działa? czy ktoś widział działającą wersję ??? czy to tylko atrapa???
a może ktoś sam sobie podłączył ?? [ wiadomość edytowana przez: RATMAN dnia 2003-10-11 20:58:14 ] |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-10-11 21:05:55 ja tez nie wiedzialem ze jest cos takiego w Caro. Owszem wiem ze w Nexi jest ale w Polonezie ? na zegarach tez nie ma chyba takiej kontrolki ? |
![]() road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2003-10-11 21:14:39 Jak to nie ma ![]() ![]() |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-11 21:17:38 W caro 97 (nie plus okrągłe zegary) jest takowa tuż koło zegarka (prawy panel kontrolek prawy dolny róg)
I kusi...... |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-10-11 22:22:41 Najlepiej zaadoptować jakiś zbiorniczek razem z czujnikiem z innego auta.Cały czas nad tym myślę-jest to jedna z dwóch kontrolek jakie zostały mi do uruchomienia. |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-10-11 22:27:58 tez zawsze chcialem wykorzystac wszystkie ... kontrolki ![]() |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-10-12 09:55:20 do tego celu mozna wykorzystac czujnik poziomu zbiorniczka wyrownawczego z 126BIS, jest maly i pewnie latwo daloby sie go zamontowac
OT: czy w polonezie caro/caro+ zbiorniczek wyrownawczy chlodnicy ma czujnik poziomu? mam okragle zegary do fiaciora i chcialbym wykorzystac kontrolke niedostatecznego poziomu |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-12 15:20:57
Thaniel - nie wiesz czy gdzieś sa moze poprowadzone kabelki od tej kontrolki ??? czy w ogóle jest ona gdziekolwiek podłączona ?? bo czujnik to moze by sie wymyśliło.... tylko nie wiem czy az tak bardzo chce mi sie szukać które podłaczenie na desce jest od tej kontrolki... |
![]() AndrewS FSO 125p 1.4 GLI 16V ... Puławy | 2003-10-12 23:00:22 przeciez po sciezkach mozna latwo dojsc, ja mialem taki uklad zbudowany i jakos tam dzialal, problemem byla elektroliza i czujnik w postaci dwoch kabli korodowal
zeby kontrolka sie zapalila trzeba jej podac biegun ujemny na styk z tylu zegarow !! taki sam czujnik i wazniejszy bylby do nastepnej kontrolki, poziomu plynu w ukladzie chlodzenia wszak to duzo wczesniej mozna bylo by sie uchronic przed wymiana uszczelki pod glowica niestety jest tu wiecej kolopotu bo uklad ten jest pod cisnieniem czujnik musi byc szczelnie osadzony i gdzie wstawiony np. w 1.4 rover wiercenie w zbiorniczku ?? |
![]() will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-10-12 23:56:17 panowie podlacze sie do tematu mam pytanie zalozylem spryskiwacze od caro tylko problem jest taki ze mam zwykly worek i do lewego sryskiwacza plyn dochodzi zdecydowanie pozniej i jest strasznie male cisnienie.co byscie mi polecili zalozyc?aby oba chodzily jak nalezy? |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-13 18:35:12
Pewnie ze mozna dojsc - tylko po co roboć coś jezeli ktoś juz to robił ?????? ![]() A tak serio - docelowo kusi mnie uruchomienie wszystkich kontrolek (poza pasami........ Bo jakoś nie wyobrazam sobie zebym nie zauwazłył ze nie mam pasa.......) a chce zacząć od tej w sumie najłatwiejszej...Co do kontrolki poziomu płynu w układzie chłodzenia to bedzie rzeczywiście ciekawsza robota..... Ja ma nowy układ chłodzenia ( bez korka wlewowego w chłodnicy) i w planach mam kontrolke braku płynu w zbiorniczku wyrównawczym a jak to rozwiąze - jeszcze nie wiem....Moze ktoś ma coś takiego w innym autku ???? |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2003-10-13 18:42:39 Wg mnie montowanie czujnika poziomu w tym worku co niektorzy nazywaja zbiornikiem jest bez sensu. Pierwsze co bym zrobil to wstawil sztywny zbiornik.
Potem mozna sie zastanowic nad zamontowaniem czujnika zwierajacego obwod wyjetego ze zbiorniczka wyrownawczego plynu hamulcowego Poloneza od 1988 roku do Lucasa. Sklada sie on z plywaka powieszonego na pionowym ramieniu. Jezeli plywak opada ramie zwiera u gory obwod. Poziom podnosi sie obwod sie rozwiera. Ukladzik do dostania na kazdym szrocie. Jednyna zmiana to wydluzenie ramienia odpowiednio do wysokosci nowego zbiornika. Styki znajduja sie powyzej zbiornika a wiec nie grozi im zalanie. Pozdrowka Adamus |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-13 21:13:06
Adamus - pierwszą rzeczą jaką planuje to wywalenie kondonka na płyn i zastąpienie zbiorniczkiem z prawdziwego zdarzenia - w moim przypadku bedzie to przeszczep z łady - już przetestowałem w DFie (działało jak marzenie tylko pompka troszke za mocna...) A co do takiego pływaczka ..... może to i słuszna koncepcja..... Masz łeb chłopie ![]() ![]() |
![]() AndrewS FSO 125p 1.4 GLI 16V ... Puławy | 2003-10-16 00:23:30 ja tez o tym czujniku myslalem co napisal adamus
tylko u mnie jest kilka problemow pierwszy to to ze nie wiem czy do fiata da sie zamontowac ten zbiornik z plusa drugi to to ze u mnie pod maska jest bardzo ciasno, z lewej strony komory (jak sie siedzi za kolkiem) jest akumulator z drugiej filtr powietrza tam gdzie wypada rurka wlewowa |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-16 00:28:25
W fiacie miałem załozony zestaw z Łady - tylko ze nie z przodu a na ścianie tylnej komory silnika ( czyli po ludzku m owiąc tuż przy kabinie) sparwował sie tyle ze nie ma w nim czujniak poziomu płunu.... W plusach jest ?????? |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-10-21 06:54:00 Podobno w którejś bardziej wypasionej wersji Łady był działający układ wskażnika/kontrolki posiomu płynu spryskiwacza
Nie wiecie w której ?? |