Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Darik HF MEMBER hyundai getz Świdnik | 2006-07-25 08:37:11 Witam,
Chciałbym się spytać o jakieś doświadczenia odnośnie wyboru oraz montażu czujników parkowania samochodu. |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-07-25 09:38:02 Narazie mogę powiedzieć tyle - Kupiłem i leży w szafie ![]() ![]() Pozdrawiam. Misio |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-07-26 06:22:14 Swietna rzecz. Kupilem na Allegro ale wyszukalem model z wyswietlaniem do 1cm a nie jak wiekszosc do 10cm. Montaz bez problemu tylko sprawdz czy nie masz pelnej blachy od tylu zderzaka. W mojej byly otwory i wg nich umiejscowilem czujniki. Mam zestaw 4 sond chyba najbardziej praktyczny, lapie pelen obraz z tylu. Zestaw juz sie zaplacil pare razy (zderzak mam dzieki niemu caly) a jaka wygoda przy ciasnym manewrowaniu. Bardzo polecam. |
![]() Ele-T HF MEMBER Hyundai Getz Dekine Warszawa | 2006-07-26 09:32:10 przy kupnie dostajesz zestaw wiertelek do otworow takze jedyny problem to z symetrycznym rozmieszczeniem
jak masz otwory to praktycznie zostaje elektryka i przeciaganie kabli w praktyce przydatne bardzo ![]() |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-07-26 09:42:49 Elektryka jest prosta :
"-" biezesz z karoserii lub z "-" swiatla wstecznego "+" podpinasz do "+" swiatla wstecznego |
matiuss99 HF MEMBER Kwidzyn | 2007-06-23 19:22:35 Odnośnie czujników to czy te otwory wypadają na czarnej listwie ochronnej czy są pod nią, nie ukrywam że zależało by mi na ukryciu ich w listwie. getz 1 |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2007-06-23 19:53:09 A zrob sobie dziury jak ci pasuje. Tylko pamietaj tak ok. 0,5m nad ziemia wtedy jest optymalny obraz tylu i raczej nie rejestruje ziemi. |
![]() KRIS_DG HF MEMBER Accent Dąbrowa Górnicza | 2007-11-10 17:02:20 A w accencie montowal to ktos ?
Jak to dokladniej jest z tymi kablami? Nie bardzo wiem ktory to plus od wstecznego a ktory minus ![]() Czy do montazu czujnikow trzeba zdejmowac zderzak ? |
![]() wlad HF MEMBER elantra, atoz andover | 2007-11-10 17:28:37 ja u siebie zamontowalem rok temu.do tej pory dziala...
nie pamietam dokladnie,ale chyba u mnie czerwony kabel to byl plus,a czarny -masa.ja plus podpialem bezposrednio w lampie do zarowki[przeciagnalem pod uszczelka klapy tylnej].zderzaka nie trzeba zdejmowac,ale musisz obadac z tylu,bo w pewnych miejscach nie ma metalowych wzmocnien i tam wiercic.dosc ciezko jest przelozyc kable[styropian zatyka]. mnie to zajelo jakies 30-40 minut.ale oczywiscie polecam,bo akurat accent ma taki ksztalt karoserii,ze nie widac nic tylu w lusterkach. |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2007-11-10 20:08:20 KRIS_DG: a miernika nie masz ??? ewentualnie zarowka i kawalek drutu, reszta tak jak pisze :wlad: [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2007-11-10 20:09:53 ] |
![]() KRIS_DG HF MEMBER Accent Dąbrowa Górnicza | 2007-11-11 13:52:13 Niestety nie mam miernika ale ta zarowke moge zmontowac dioda chyba tez moze byc bo mam taka pod 12V gotowa.
Czyli jak rozumiem jednym łapie mase a drugim szukam plusa ? i tam gdzie sie zaswieci ? |
![]() wlad HF MEMBER elantra, atoz andover | 2007-11-11 14:09:54 jak masz zarowke,to dioda ci niepotrzebna.wlanczasz wsteczny,przekrecasz zaplon i tak jak juz sam pisales szukasz gdzie ci zarowka zaswieci.ale prosciej jest moim sposobem-pod plastikowymi oslonami,pod uszczelka drzwi i do lampy.tam widzisz wszystko. |