POMOCY :) Mam problem z Samara dziura podczas ruszania itp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Mój problem polega na tym że strasznie szarpie mi autkiem podczas ruszani i gdy trzymam stałem obroty np gdy jade 65 na czwórce. Wymieniłem swiece , kopółke, kable W/N, kupilem NOWY GAŹNIK i to samo Mechanicy rozkladaja rece, próbowali rególować na wszelakie sposoby i nic nie pomagalo. Natomiast ja zauważyłem że minimalne dodanie ssania powodu iż auto zaczyna płynnie chodzić i wszystkie obiawy nagle znikają. Nie wiem co mam z tym zrobic dlatego szukam jakiegoś mądrego człowieka który pomoże Dodaje ze auto nie ma instalacji gazowej. Prosze o szczęrą pomoc, za wszeklakie pomysly szczeze dziekuje

jeśli dodanie ssania pomaga to wniosek jest jak dla mnie raczej prosty - gaźnik a że kupiłeś nowy , czyli fabrycznie nowy czy tez drugi używany? W gaźniku są takie dysze od powietrza tzw emulsyjne które po zabrudzeniu dają podobny efekt ewentualnie jeszcze jest coś takiego jak pompka przyspieszenia i jak to będzie niedziałające to będziesz miał taką właśnie dzurę przy ruszaniu lub dodawaniu gwałtowniej gazu.
Moja propozycja to poszujać dobrego gaźnikowca.
Mogę z ręką na sercu polecić jednego ale niestety w Łodzi , jeśli już w skcie desperacji zdecydowałbyś się przyjechać to daj znać bo to mój sąsiad to cię umówie

Gażnik mam fabrycznie nowy z gwarancja itp. A to ta dziura podczas odjeciu i dodaniu gazu znacznie sie zniwelowala chociaz nadal wystepuje, martwi mnie jednak ta dziura podczas ruszania i to rwanie w trakcie jazdy. PRzyspieszacz sprawdze chociaz jak wciskam gaz do dechy to przyspiesza elegancko bez zajakniecia, no ale szczeżonego ... Takze Dzięki za rade.

Cytat:
jest coś takiego jak pompka przyspieszenia

czy jest ona w gażniku? mi tłumaczył gażnikowiec iż powodem powyższego może być podciśnienie sterujące przyspieszeniem zapłonu, ta puszka na aparacie ( wymieniona i nic, aparat też i też nic) na wiosnę mam sprawdzić przewód do serwa( zaworek serwa już wymieniony). Jeżeli nic nie pomoże to podobno mam sprawdzić kolektor czy gdzieś nie ucieka podciśnienie.