Któy Hyundai dobry?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki waszym zdaniem jest najlepszy model do kwoty 9 tysięcy do nauki jazdy dla kobiety?
Liczy się moc ( nie może być to 1.3), bezawaryjność, wygląd (najlepiej 2-3 drzwiowe nadwozie) ...
Jakie są wasze opinie na temat modelu Scoupe (starszego) ?
Co sądzicie o Accencie w budzie 3drzwiowej ?

Witam!
Ja poruszam się Hyundaiem sCoupe GT z 1993 roku i uważam że jest to bardzo sympatyczne autko. Jak najbardziej polecam. Dość szybkie, dobrze trzyma się drogi i nie jest brzydkie Mnie jeżdzi się rewelacyjnie!!!

Jak jest z awaryjnością przy ostrzejszej jeździe, jakie spalanie Scoupe, jakie ceny i dostępność części ?

Awaryjnosc tego samochodu zalezy od sposobu jazdy. Jesli sie troszke o niego dba jest OK. Co do czesci to jest wlasnie ten problem ...... Malo dostepne i wcale nie tanie... Ale dla chcacego nic trudnego..... Wszystko jest dla ludzi POZDRAWIAM!!!!!!

Kolega kru_chy ma trochę racji ale nie do końca. Jazda tym samochodem wygląda tak samo jak każdym innym natomiast jeżeli jest to wersja GT to należy pamiętać aby dbać o turbinkę. Natomiast co do części to tylko niektóre są trudno dostępne (głównie blacharskie) reszta jest jak najbardziej do kupienia i ceny nie powalają z nóg. Reasumując Hyundai sCoupe GT jest autem do którego trzeba mieć serce i je polubić (razem z jego humorami). Mnie osobiście jeździ się wyśmienicie (choć cały czas coś tam przy nim dłubię ale to chyba z zamiłowania a nie dlatego że sie coś psuje )

No dobra...
To konkretniej...
Jaki jest najmocniejszy silnik bez turbinki ? jakie są jego osiągi ? Jakie spalanie? Jak zniesie instalację gazową (dobrą) ?
Jakie ceny pasków, tarcz hamulcowych i klocków ?
najczęstsze usterki ?

Dzięki za cierpliwość

Wersa wez turbiny to po prostu Hyundai Scoupe LS silnik 1.5 88KM
Osiagi jak najbardziej obiecujace. Rorzad przy wymianie calkiem znoscie. Klocki(podrobki) niewiele drozsze od innych marek (ford itp.)
Ogolnie tak jak mowi doman1001 samochod naprawde przyjemny.A w miare czasu czesci coraz latwiej zdobyc. POZDRAWIAM!!!!!!!