Esperak głupieje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otóz mam nastepujacy problem espero 1,5 tylko pb
Czasem auto jedzie jak oszalałe tj wciska w fotel a czasem ledwo co sie wlecze paliwo tankuje czały czas w jednym miejscu na Orlenie przebieg niecałe 80tys zadnych wicieków kompresja miedzy 12a 14 kreska i nie ma znaczenia jaka jest pogoda i temperatura silnika zaczynam podejrzewac ze esperko ma własny charakterek i w zaleznosci jak mu sie chce to tak jedzie
Swiece przewody kopółka palec cewka w aparacie i wszystkie filtry były wymieniane porzy 60tys równo rok temu jak zaczołem nim jezdzic a autko nie ma Katalizatora Pozdrawiam

mój kumpel tak ma w seicento-ale tez niewie co to jest

A mój esperak to zawsze sie wlecze-i tez niewiem czemu

Filtr paliwa również wymieniałeś ??...bo to pierwsza rzecz jaka mi sie kojarzy z takim objawem.....ogólnie stawiałbym na paliwo ...syf w baku lub tp

A nie puka Ci nic? U mnie podobne objawy były niedawno a teraz się okazało, że padły samoregulatory zaworów Nie puka Ci nic?

to samo miałem w citroenie c15 diesel.Ile ja się okombinowałem i nic!Nawet pompiarza odwiedziłem-sprawdzał pompę,wtryskiwacze i wszystko było w porządku---winę zrzucił na kiepskie paliwo,a tu.....kiedyś wymieniłem ręczną pompkę paliwa,którą dobija się paliwo,żeby odpowietrzyć układ paliwowy i jak ręką odjął!!!
A tak jak was czytam to też mi się wydaje że to jakiś problem z pompą paliwa-raz podaje,a raz nie (słabo )i stąd ten problem.Trzeba by też sprawdzić złącze elektryczne przy pompie.

Moim zdaniem to efekt dostawania sie lewego powietrza za przepustnice.Posprawdzaj wszelkie możliwości a przedewszystkim krótki wężyk łączący pokrywe zaworów z układem dolotowym silnika.Krótki wężyk po lewej stronie pokrywy długości ok 10cm.Lubi pękać z boku i silnik dostaje lewe powietrze.

Paliwo filtr powietrza jest soki w baku czysciutenko zero jakiegokolwiek lewego powietrza a podcisnienia ters dobre sam juz nie mam pojecia

Został Ci do sprawdzenia regulator ciśnienia paliwa znajdujący się na końcu listwy wtryskiwaczy.

Cytat:
2006-02-06 15:32:07, marcin21100 pisze:
Otóz mam nastepujacy problem espero 1,5 tylko pb Czasem auto jedzie jak oszalałe tj wciska w fotel a czasem ledwo co sie wlecze paliwo tankuje czały czas w jednym miejscu na Orlenie przebieg niecałe 80tys zadnych wicieków kompresja miedzy 12a 14 kreska i nie ma znaczenia jaka jest pogoda i temperatura silnika zaczynam podejrzewac ze esperko ma własny charakterek i w zaleznosci jak mu sie chce to tak jedzie Swiece przewody kopółka palec cewka w aparacie i wszystkie filtry były wymieniane porzy 60tys równo rok temu jak zaczołem nim jezdzic a autko nie ma Katalizatora Pozdrawiam

A ja zapytam inaczej, czy te zmiany nastroju to są przy jednym zatankowaniu czy przy różnych, tzn czy na tym samym paliwie w baku różnie sie zachowuje czy dopiero przy kolejnym zatankowaniu zmienia zachowanie Bo jak przy różnych to zalecam zmianę stacji benzynowej.

no własnie tankowanie nie ma znaczenia na jednym baku dzieja sie takie cyrki a tankuje cały czas tylko w jednej stacji

Cytat:
2006-02-08 19:20:52, marcin21100 pisze:
no własnie tankowanie nie ma znaczenia ....................... tankuje cały czas tylko w jednej stacji

Przeczysz sam sobie....
No i duże 007 może popełniasz ....znaczy duży James Błąd !!....Zatankuj konkretną ilość paliwa na zupełnie INNEJ, możliwie Porządnej , Firmowej stacji paliw i zobacz co się potem będzie działo

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-02-09 01:36:29 ]

Cytat:
2006-02-08 19:20:52, marcin21100 pisze:
no własnie tankowanie nie ma znaczenia na jednym baku dzieja sie takie cyrki a tankuje cały czas tylko w jednej stacji

Przysłowie mówi że przy jednej dziurze to i kot zdechnie.
Może to przypadek twego esperaka.