Spryskiwacze leflektorow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wysiadl mi lewy spryskiwacz reflektora. W sumie to nie chce go naprawiac tylko odlaczyc na stale bo i tak reflektory sa ciagle brudne, a plyn mi schodzi w trymiga. Robil to ktos kiedys. Jak najlepiej zaslepic i czym te rurki doprowadzajace plyn. Dzieki serdecznie

odkręć atrape i bedziesz miał dostęp do zbiorniczka spryskiwacza ściągnij przewód prądowy i po sprawie

jak odłączy, to będzie miał wogóle spryskiwacze na szybe??

Ja noszę się z zamiarem podłączenia drugiej pompi na spryskiwacze na szybę, a te do reflektorów zrobię osobno włącznik, bo uważam, że reflektorów nie ma potrzeby spryskiwać za każdym razem jak się spryskuje szybe, aczkolwiek czasami jest potrzebne, bo się jednak mocno brudzą.

Ale przecież w naszych omegach od razu są dwie pompki... Właśnie przywracam u siebie instralację spryskiwaczy reflektorów. Nie jest to łatwa zabawa

To jakaś plaga leflektorowa

Cytat:
2006-02-09 10:17:05, krzysiek_33 pisze:
Ale przecież w naszych omegach od razu są dwie pompki..

I tu się mylisz
Dwie pompki były montowana jak maiłes spryskiwacze do reflektorów a to tyczy się przeważnie xenonów

Cytat:
2006-02-09 11:55:56, Solltys pisze:
To jakaś plaga leflektorowa

Gratuluję konsekwencji w przywracaniu normalnosci na forum Ja się już poddałem

Cytat:
Gratuluję konsekwencji w przywracaniu normalnosci na forum Ja się już poddałem

w sprawie tematu:
chcesz odłączyc spryskiwacz LEFLEKTORA bez odłączenia spryska szyby to odłącz wtyczki znajdujące się z boku i na dole przy obudowie lampy - są trochę schowane. Dają zasilenie w chwili włączonych świateł. Niestety sterują też silniczkiem od reg wysokości (stary typ 94-96 - lampa helli).
pozdro.

Jak nie chcesz by podczas spryskiwania szyb nie spryskiwalo lampy leflektorow to poprostu wylacz swiatla.

proste rozwiązania są najlepsze

Cytat:
2006-02-10 16:40:36, 7gsi pisze:
proste rozwiązania są najlepsze

no nie do konca najlepsze - noc, jedziesz 120km/h i wylaczasz swiatla, bo chcesz spryskac szybki

tez nosze sie z zamiarem przerobki spryskiwania reflektorow, mysle, ze spokojnie da sie doprowadzic oddzielne zasilanie do pompki reflektorow

Ludzie, troche Was nie rozumie. To po co wogole macie te spryskiwacze reflektorow?? Tworzycie jakies kombinacje pstryczkow elektryczkow itd...Jak ich nie potrzebujesz to je zdementuj i sprzedaj...jest bardzo wielu chetnych do kupna...za kase za spryskiwacze wiecie ile litrow plynu do spryskiwaczy bedziecie mogli kupic

Śmiem domniemywać, że oprócz walniętych spryskiwaczy większość Betko-kierowców ma stresa w związku z szybkim ubywaniem płynu w zbiorniku który raczej do wielkich nie należy.
Rozumiem, że podnoszenie brudnej maski czystymi rączętami jest problemem zwłaszcza jak sie jedzie w interesach w gajerze do klienta.

Może warto by było zaadoptować zbiornik od A(lub jakiś inny i podłączyć go trójnikiem na dole w jakiś sprytny sposób na zasadzie naczyń połączonych.

Tylko gdzie to się Wam zmieści w tym napakowanym bajzlu pod maską

w tym bajzlu pod maską mieści się ponad 6 litrów płynu, więc... ja nie tworzę i nie narzekam

Cytat:
2006-02-14 13:57:56, 7gsi pisze:
ponad 6 litrów płynu

Fiu,fiu, ponad 6L! No to dużo, ale mało...
...
jak się ma tyle dysz

Cytat:
2006-02-14 10:34:14, Robson75 pisze:
Ludzie, troche Was nie rozumie. To po co wogole macie te spryskiwacze reflektorow?? Tworzycie jakies kombinacje pstryczkow elektryczkow itd...Jak ich nie potrzebujesz to je zdementuj i sprzedaj...jest bardzo wielu chetnych do kupna...za kase za spryskiwacze wiecie ile litrow plynu do spryskiwaczy bedziecie mogli kupic

nie obraz sie, ale pitolisz, nie zal mi kasy na plyn.
przede wszystkim chodzi mi o to, ze mam caly czas uwalona maske, bo caly syf leci wlasnie na nia
wole miec wplyw na to czy chce spryskiwac reflektory czy nie i dlatego zaloze, jak to nazwales "pstryczek elektryczek"
a jak bede mial kaprys to wyjde z autka i przetre szmatka, w Vectrze tak robie i jak narazie korona z glowy mi nie spadla

hmm, teraz to juz wogole Cie nie rozumiem Oki, pozostaje mi tylko zyczyc powodzenia w realizacji ....pomysłów. Mysle ze nie ma sensu ciagnąć dalej tego wątku.
Pozdrawiam All

Cytat:
2006-02-09 10:17:05, krzysiek_33 pisze:
Ale przecież w naszych omegach od razu są dwie pompki... Właśnie przywracam u siebie instralację spryskiwaczy reflektorów. Nie jest to łatwa zabawa

Pompki są oczywiście dwie, jedna od reflektorów i szyby przedniej, druga od szyby tylniej, ale co to zmienia??

Cytat:
2006-02-15 17:43:46, sewcio pisze:
Pompki są oczywiście dwie, jedna od reflektorów i szyby przedniej, druga od szyby tylniej, ale co to zmienia??

Zaraz. Pompki są dwie, ale jedna do szyby przedniej i tylnej, a druga do reflektorów, wysokociśnieniowa.

No przynajmniej w B. A o ile pamiętam EPC, to w "C" tak samo.

pozdr, Robert