Czy są jakies przeciwskazania do zamontowania ukl. wydech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy moge założyc kolektor i cała rewszte do mojego 1,4 od np. xr3ki
czy będzie występował jakiś spadek mocy itd
i czy spadek bedzie mniejszy od tego jaki mam teraz
tzn wstawione jest około 4 kawałków innych rur do tego pospawany tłumik środkowy i końcowy dziurawy

naprawde polecam warsztat koło rondaGrzegórzeckiego w krakowie

nikogo tak nie ciągnie do spawania jak tych 'fahofców

Niewiem czy dobzre kojażę xr3 ma wiekszy motor, trochę "usportowiny" czyli i wydech też "usportowiny". A raczej na 100% będzie lepszy od łączonego spawanego wydechu. Najlepsza jedna jak najbardziej prosta rura o odpowiedniej średnicy, gdzieniegdzie jakiś tłumik przelotowy żeby nie warczało

niewiem jak srednica rury u ciebie a w kolektorze wydechowym XR3i ale o ile nie bedzie zadnych niemadrych łączeń [zadziorow, spawów na chama] to nawet może tego jednego hp zyskasz! w koncu wydech to jedna z podtawowych rzeczy od jakiej sie zaczyna tunning mechaniczny! polecam wyszlifowanie kolektora wyd. na głatko i dwa tlumiki przelotowe dobrej marki a jak ni eto moze chociaz jeden! pozdro

Cytat:
2006-02-09 21:56:07, erni_84 pisze:
Najlepsza jedna jak najbardziej prosta rura o odpowiedniej średnicy, gdzieniegdzie jakiś tłumik przelotowy żeby nie warczało

tlumik przymusowo bo inaczej idzie ogluchnac -chyba to wlasnei mnie dopada ....

Znajomy w CIVIC 1.5 miał jedną rurę coś ok fi 70mm. Ściga się na 1/4 mili w mini plus i jest albo pierwszy albo w pierwszej 3. Ale niestety musiał wywalić taki tłumik bo było go słychać w odległości 0,5 km A w środku tuba ok 500W to było ciche buczeni

sam wydech to bedzie pasowal, ale sprawdz czy laczenie na kolektorze nie jest inne i czy podlaczenie lambdy jest w tym samym miejscu, bo moze ci sie udac przeszczepic tylko czesc wydechu wlasnie za lambda...

u mnie z tego co patrzyłęm to nie ma lambdy hcyba
gażniczek górą

tez mam gaznik i robilem dokladnie ten sam przeszczep...
lambdy brak odkrecasz przy kolektorze sciagasz gumy mocujace i cieszysz sie wydechem o przyjemniejszej barwie dzwieku
teraz tylko musze kolektor przerobic pod ten wydech, bo bardzo mi sie podoba i zmienial nie bede
pochwal sie jak juz cos zmodzisz

na razie tylko głośno mysle
a co jest nei tak z tym kolektorem ze musisz przerabiać
zostawiłęś swój czy wziołes od xr3ki

a wiec tak:
1,4 ma laczenie kolektora z 2-rurka pod skosem... srednice rury wydechowej nie znam
xr3 ma laczenie kolektora z 2-rurka prosto... a srednica rury wydechowej to seryjnie 50mm
sam kolektor bez problemu podejdzie... zabawa bedzie z polaczeniem 2rurki z rura dydechowa.. ale wydaje mi sie ze warto, sam mam w planie to zrobic

ja do 1.6 zakladalem i nie mialem problemow
a co do kolektora to chce wypolerowac go elegancko zeby pare konikow moze uzbierac na wakacje do tego moze planowanie glowicy, ale tez teraz glosno mysle...

a czy np. ukł wydechowy od 5d jest taki sam jak w 3d?
czy dłuższy?