Potrzebne opony.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos widzial lub kojarzy gdzie w trojmiescie moge kupic opony koniecznie firmy TERSUS.

Z gory dzieki za wszelkie info ...

to nie firma, a model
tersusy robi... debica??? juz nie pamietam, albo kormoran.
nie, raczej debica....

Cytat:
2006-02-07 23:48:42, klakier--king pisze:
Czy ktos widzial lub kojarzy gdzie w trojmiescie moge kupic opony koniecznie firmy TERSUS. Z gory dzieki za wszelkie info ...

Bede mial 2 takie opony - ale ostro zajechane. Jezeli cie interesuja - priv.

Jest to model debicy ,ale jak dla mnie to sie na nich nie najlepiej jezdzi

To opony dla samobojców!!!!!

Leszek to prawda mam takie w maluszku ,na suchym da sie jeszcze jechac ale tylko troche wilgoci to jazda jest masakrą

Ja jezdziłem przez ostatnie lata na takich gumach - fakt scieralnosc w granicach rozsadku, ale jakosc tych gum to poprostu pomyłka One wadliwe wychodziły z fabryki i były zamiast plaskie to garbate, ciezkie do wywazenia.

Witam
ja też potwierdzam kiepskość opon Tersus, jak większość opon z Debicy, absolutna porażka na mokrej nawierzchni..., poza tym z tego co pamietam to nie były produkowane jako niskoprofilowe tylko 165r13, co nie poprawiało stabilności auta na zakrętach

Hej

Kurna wszystko sie zgadza najgorszemu wrogowi nie poleciłbym modelu Tersus osobiście testowałem i zaraz zdjałem bo to jest pomyłka.Podobnie jest z oponą Debicy modelem Vivo na mokrej nawierzchni to jak jazda na lodzie na tych oponach
Nie wiem jak inne modele Debicy a czy ktoś testował model (to chyba debica robi) PRESTO + dobrze pisze ?????

Bez przesady, nie kazdy model Debicy to kupa. Zimowki mam kierunkowe Frigo i nie narzekam (szczegolnie za taka cene), letnie Furio skonczyly mi sie w tamtym sezonie i tez wszystko ok z nimi bylo.

[ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2006-02-10 17:01:53 ]

Witam
Soopie, o Furio to i ja słyszałem dobre opinie(choć nigdy nie używałem), ale takie opony jak Tersus czy Vivo, to produkowane są chyba dla potencjalnych samobójców, a te sprawdziłem na własnej skórze.
Zimówki tez ponoć są niezłe

Co jak co ale do zimówek z Debicy sie nie czepiam!! Sam mam Frigo S-30 i są bardo dobre.Mowa tu głównie o modelu Tersus a ja jeszcze dodałem ze Vivo to też jest porażka!!!!!!!

nooo, mnie kiedys tesus wystrzelil. Na zakrecie, przy konkretnej predkosci, w przednim kole. Potencjalny zabojca, nie opona.

zimowki to calkiem inna bajka w opelku mam frigo 2 ,a w maluszku frigo I i jest bardzo dobra opona jak za ta cene

A ja mam Navigatory i nie narzekam

Ja w sumie na Tersusach przejechałem dziesiatki tysiecy km, ale powtorze to jeszcze raz - to sa bardzo niebezpieczne opony!!!

Dzieki wszystkim za informacje takie czy inne.

Ja Tersusach mam ok 30 tys km zrobione i nigdy nie nazekalem sprawowaly sie zajeb.... az do czasu kiedy zakopalem sie w lesie w 30 cm sniegu - 3 razy zagotowana chlodnica, pompa wody wymieniona no i dojechalem na lewej tylnej co wyglada dosc powojennie.... oraz zajechalem olej w skrzyni biegow.

Teraz cisne na zapasie Semperit wyglada niezle ale siatka stalowa sie odwarstwia podobno.

Wiec moze ktos wie gdzie moge dostac tanio w trojmiescie urzywane 2 opony lub tanio nowe ;-]
lub zamienie za felgi 13 cali do opla astry nowiutkie.

Gdyby ktos natomiast potrzebowal opone na zapas pojedyncza w dobrym stanie to niech daje znac jaki rozmiar - moge skrecic bez problemu i chetnie pomoge.

Pozdro.