Problem ze skrzynia w corolli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze wielu z was pracuje w roznych warsztatach wiec moze bedziecie mogli mi pomoc. Wczoraj zepsula mi sie corollka, po wyjeciu skrzyni biegow okazalo sie ze rozleciala sie tarcza sprzegla. Niestety nie tylko na tym sie skonczylo. Pekl fragment korpusu skrzyni, po ktorym lapa popycha lozysko oporowe... to jest nierozbieralny fragment skrzyni wiec zmuszony jestem do kupna uzywki. Znalazlem skrzynke z przebiegoem 140 000 km ale jest ona z wersji 92-97 (tj chyba e-10) moje auto to pozniejsza wersja (e-11). Silnik 4E-FE (1,4 chociaz patrzac na pojemnosc to raczej 1,3 )
Moje pytanie brzmi, czy skrzynia krtóra znalazlem bedzie wspolpracowala z moim silnikiem?

Cytat:
2006-02-09 21:32:56, pterock pisze:
wiem ze wielu z was pracuje w roznych warsztatach wiec moze bedziecie mogli mi pomoc. Wczoraj zepsula mi sie corollka, po wyjeciu skrzyni biegow okazalo sie ze rozleciala sie tarcza sprzegla. Niestety nie tylko na tym sie skonczylo. Pekl fragment korpusu skrzyni, po ktorym lapa popycha lozysko oporowe... to jest nierozbieralny fragment skrzyni wiec zmuszony jestem do kupna uzywki. Znalazlem skrzynke z przebiegoem 140 000 km ale jest ona z wersji 92-97 (tj chyba e-10) moje auto to pozniejsza wersja (e-11). Silnik 4E-FE (1,4 chociaz patrzac na pojemnosc to raczej 1,3 ) Moje pytanie brzmi, czy skrzynia krtóra znalazlem bedzie wspolpracowala z moim silnikiem?

nie da rady pospawać?

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

nie bardzo jest co trzeba by ew dorabiac ten fragment i napawac to co zostalo...

generalnie niezla jatka byla w tej skrzynce

nie wierzcie mu przecież toyoty się NIE PSUJĄ to jest podstęp

jezeli ma corolle z roku 97 do 2002 to uwierz mi, ze sie psuja i to jak!!!!

-----------------
http://plepleple.pl

psuja sie ale moze te poskladane w angli moja to japonczyk i w ciagu 8 lat i 255000 km nie zepsulo sie doslownie nic jedyna rzecz to el. eksploatacyjne ale to akurat sprawa ocywista, sprzeglo wymienialem w zeszlym roku, to oryginalne zrobilo 200000 km!!!

Cytat:
2006-02-09 22:26:42, korozja pisze:
nie wierzcie mu przecież toyoty się NIE PSUJĄ to jest podstęp

w tym roku juz nie ma roku toyoty... sry za OT :]