MotoNews.pl

Ogólnopolski Zlot Espero - propozycje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
APnowie może zaczniemy już coś ustalać, zaraz wiosna będzie, alu felgi się pozakłada i wypadałoby się spotkać w duuuużym gronie

Jakie są wasze porpozycje? jakie miejsce? gdzie? kiedy?
Czekam na propzycje a potem zrobim jakieś ustalenia, prponuje jak najbardziej uniwersalne miejsce, żeby zarówno ludzie z katwoic i szczecina mieli równie daleko

Ok to co proponujecie ?

No i warszawa wygra

Ja niestety jestejm uziemiony.. a może lepiej powiedzieć zdemotoryzowany, z powodu rodziców... (uczyć się karzą bo niedługo maturka)... ale może się coś skręci i pozwolą... jeżeli chodzi o propozycje to może Gdańsk... ta tak wiem że to niemożliwe bo dla Was za daleko ale tak tylko mówię bo bym miał najbliżej

el0!

jesli ma byc blisko dla kazdego to musza to byc okolice Lodzi.
Warszawa, moze prowincje Wawy to tez nie najgorszy pomysl.

Ale trzeba pierw:
1. trzeba zebrac wpisowe
2. zapewnic nocleg
3. zorganizowac miejsce przeprowadzania prob
4. no i rozrywki towarzyskie

Przykladowy plan:
- w piatek wieczor przyjazd... gril, ognisko, wodeczka, rozmowy o niczym..
- w sobote do 12:00 czas na spoznialskich
- potem zaczynaja sie proby zrecznosciowe/na czas, lacznie z nocnymi odcinkami
- wieczorkiem skromne ognisko
- rano w niedziele (zalezy kto i jak) zbiorka i do domciu

najgorsze sa pozwolenia, bieganie, kontrola wplat/wyplat, oszacowanie budzetu etc...

wiec ja napewno sie tego nie podejme i zreszta nie znam
odpowiednich obiektow w centralnej czesci Polski...

ps. podobno mozna cos takiego zrobic na torze w Slomczynie k. Wawki...

Ciekawe czy ktoś podejmie się zorganizowania tak karkołomnego przedsięwzięcia? nie wiem czy nie lepiej byłoby zrobić raczej nieoficjalny zlot, bez konieczności uzyskiwania pozwoleń, informowania policji itp. w jakąś sobotę czy niedzielę w miejscu gdzie można coś zjeść, wypić i pojeździć trochę? Najlepiej nad wodą

Hmmm panowie a co powiecie na kemping BORKI nad zalewem sulejowskim? sa tam calkiem mile chatki wyszlo by pewnie dosyc tanio i mogloby byc naprawde OK. Jest to miejscowa w centrum Polski, i odbywaja sie tam coroczne zloty tuningowe... Jezeli podoba sie wam taka opcja to moge postarac sie o wiecej informacji....
Znalazlem strone : www.borki.pl
mysle, ze jezeli chcemy zrobic impreze na dwa dni to jest to najlepsze miejsce... lokalizacja ceny etc etc etc

[ wiadomość edytowana przez: MNTSZ dnia 2003-03-20 19:52:26 ]

al0!

no Borki zajebiste i niedrogie! doba - 80zl/2osoby

no ale jest tam gdzies miejsce na proby zrecznosciowe/szybkosciowe?
bo to nas najbardziej interesuje...

ps. te ostatnie to pewnie najbardziej interesuja naszych szybkich i szybszych!

A może by tak na początek spotkać się w Toruniu na największej imprezie w Polsce ? Poniżej zamieszczam program. Jest to obowiązkowa impreza dla każdego klubu. Espero nie powinno zabraknąć

MOTOR SHOW TORUŃ 1 MAJA 2003
Miejsce - Tor Rallycrossowy

PROGRAM IMPREZY
· 10:00 Oficjalne otwarcie imprezy
Przyjmowanie zapisów do prób sportowych
· 11:00 Przedstawienie gości honorowych
· 11:30 Konkurs "palenia gumy"
· 13:30 Próby sportowe na torze Rallycross
Slalom
Wyścigi
· 15:30 Wyścig dnia ...
· 16:30 Konkursy dla publiczności i uczestników
Picie (...) na czas
Jedzenie "hot dog" na czas
Konkurs wiedzy o BMW
Przeciąganie liny - turniej uczestników reprezentujących poszczególne Kluby
losowanie nagród dla publiczności (wg numerów biletów wstępu)
losowanie nagród dla uczestników (wg numerów kart wjazdowych)
· 18:00 Prezentacja klubów
· 18:30 Podsumowanie konkurencji sportowych i wręczenie nagród
· 19:00 Dyskoteka połączona z grillowaniem

Cennik: 30zł za wjazd samochodu biorącego udział w zlocie razem z kierowcą
i pasażerem oraz po 5 złotych od pozostałych osób.

Pomysł całkiem fajny... ja sie pisze - ale musze samochod naprawic

Niekumam Panowie albo macie taką skleroze albo nieczytacie postów....???????????????

Przeciez to już zostało dawno ustalone pierwszy zlocik bedzie 3 Maja w Rudnikach na TUNING CUP było o tym już mówione 2 miechy temu i wszyscy się zgodzili ........ co wy dopiero teraz ze snu zimowego powstawaliście.??????????

Pozdrowienia.

Power By LPG.!

[ wiadomość edytowana przez: Adminek dnia 2003-04-07 07:53:52 ]

a tu macie linka do tematu topic
proponuje przeczytac uważnie.....

dokładnie 3 maja rulez

3 maj?????!!!!! Dla mnie niestety odpada.... coz maturka, a szkoda bo bardzo chcialem sie pojawic w rudnikach....

Jak dla mnie to może być i 1Maja w Toruniu i 3Maja w Rudnikach!
Bez różnicy!
I jedna i druga inmprezka napewno będzie kozacka!

Ja do Torunia mam bliżej
Może pojawią się też klubowicze z Gdańska, Szczecina, Kołobrzegu.
Warszawie wszystko jedno, gorzej ze Slaskiem i Krakowej, ale w końcu musi byc sprawiedliwość na swiecie, w końcu klub to nie sąd

Hehehe nio i chistoria się powtarza najpierw wszyscy sie pala a potem powolutku odpadają.... i jak zwykle zostanie tylko wypróbowana garstka wiernych klubowiczów....... Ktorzy są od zawsze na każdych dużych zlotach....

I proszę mi się tu niewykręcać odległościa no jeszcze Szczecin potrafie zrozumieć ale reszta niech się niewykręca...

I proszę mnie źle niezrozumieć niemam zazłe tym krórzy powiedzą otwarcie że nieprzyjadą.!!! wkurzają mnie ci którzy najpierw marudzą o zlot a potem najchętniej by go pod swoim domem zorganizowali żeby daleko nie jechać... PANOWIE RUSZYĆ DUPY.!!!!
i bez wykrętów prosze.....

Adam a przenocujesz mnie i Dominika, Zoltara i innych z Gdańska w końcu do Ciebie z Rudnik to niedaleko jakieś 40 km?
Adam śmieszy mnie Twoja argumentacja, bo zachowujesz się jak dziecko które już trzymało w reku lizaka i ktoś próbował mu go zabrać. Nie odbieraj więc mi prawa do wypowiadania się, robiac to w sposób lekceważacy i odwołując sie do spraw honoru i mojego lenistwa, bo w tej sytuacji jedynym który mógłby mnie zdopingowac do pokonania ponad 800 km jednego dnia i dobrej zabawy na zlocie - mam nadzieje, jest ktoś kto ma przynajmniej podobna odległość. Adam przecież Ty nawet kapci nie musisz zdjąc by dojechać do Rudnik. Nie ośmieszaj się, choc rozumiem że masz w tym interes. Nadal możesz bowiem pozostać jednym z tych którzy nie marudzą i są stałymi bywalcami zlotów - za miedzą
A teraz argument najwazniejszy targi samochodowe też odbywają sie naprzemiennie raz w Paryżu, raz we Frankfurcie

A propos 3 maja.
To juz coraz blizej wiec moze jakies konkrety???
Im wcześniej zaczniemy ustalac gdzie i jak tym lepiej...
Jakieś propozycje dot. miejsca spotkania (parking przy M1 w Czeladzi ?), kto się pojawi, poprowadzi?

Grupa Południe!!!
Jakieś propozycje???

Zaraz zaraz do Rudnik kolego to jak mam 140km. jak już... co do kapci to jakiś niebyło mi cieżko jechać 700km na zlot do Wawy i spowrotek w parszywą pogade i to w dodatku jako jedyny ze Śląska... wiec proszę o niewymawianie mi odległości.....

A co do wymówiek to już się zaczynają proponuje poczytać .... skończy się jak zwykle na 10 autach ....