Sczemat podłączenia wody do esiego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Jak w temacie poszukuje schematu (lub fotek) jak podłączyć wszystkie przewody wodne do silnika 1.3 na gazniku z hydraulicznie regulowanymi zaworami i prosił bym jeszcze o fotkę lub rysunek jak wygląda chłodnica do tego samochodu.

Z góry dzieki
Pozdrawiam

Daj mail to ci wyśle książkę będzie najszybciej.

Witam,
Dzieki za odpowiedź, mój mail to sagul@o2.pl
Jeśli możesz to wyślij mi najszybiej.

niestey ta ksiazka jest od modeli 1991 roku a mój jest od 85-90 ma moze ktos inną książkę?

a co potrzebujesz wiedziec?

schemat układu chłodzenia, czyli jak podłączyć wszystkie przewody wodne. Najlepiej gdy ktoś miał by książkę do essiego MK III i MK IV

ksiazki nie am ale moge ci powiedziec
masz gaznik vv czyli chyba podgrzewany woda?
jesli tak to z kolektorea ssacego wychodzi przedod idzie do gaznika; z bloku wychodzi do nagrzewnicy i po nagrzewnicy laczy sie z gaznikiem i idzie do pompy wody.
jesli nie tak to powiedz co masz
pozdrawiam

mam cos takiego ale gaznik vv jest przerobiony na ssanie ręczne wiec do niego nie idzie woda, wiec jak teraz ma to wyglądać?

PS poszukuje schematu układu chłodzenia. Najlepiej gdy ktoś miał by książkę do essiego MK III i MK IV

up

jezeli ssanie masz teraz reczne to poprostu z bloku wychodzi waz i idzie do nagrzewnicy z nagrewnicy wychodzi i idzue do pompy a ty teraz musisz podpiac jeszcze waz idacy z kolektora ssacedo w rozgaleznik i podpiac go do weza wychodzacego z nagrzewnicy a idacego do pompy wody.pozdrawiam.