Jak się dostac do dmuchawy w mk7?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po dłuższym postoju w zimie,gdy włączę dmuchawę słychac piski - pewnie łożysko. Proszę o radę,jak się dostac do dmuchawy, czy to nasmarowac, czy wogóle trzeba wymienic?

Sprawdz w poradach
Prosze
Modernizacja układu wentylacyjnego (mk7)

Oooo, dzięki wielkie, Adam16! Nie dopatrzyłem się tego wcześniej...

Prosze bardzo

Mnie też piszczy w zimie ale się nie przejmuję, bo jak się rozgrzeje a trwa to z minutke, to przestaje.

Ja miałem tak ze liście mi wpadły a jeden tak wrednie ze na szczotki od silniczka. Rozkreciłem wyczysciłem założyłem i to samo no to jeszcze raz. Patrze a tam te listek na szczotkach siedział i go nie widziałem bo miał 1 cm.

podepne się pod temat
potrzebuję wymontować dmuchawę , bo pojawila sie w jej okolicy korozja i trzeba to "załatać", przegladałem podany w poście opis wymontowania dmuchawy, ale u mnie jest jeszcze parownik (klimatyzacja). nie wiem jak sie do tego zabrać. czy demontaz jest mozliwy w garażowych waruknach bez obawy ze ucieknie mi chłodziwo z instalacji klimy??? może ktoś juz to robił??
proszę o pomoc

w mk7 z klima nie jest tak hop-siup jak to jest przedstawione w poradach, ja sie nameczylem kilka godzin bo mi piszczal zrobilem i potem mi fura nie odpalila. Jakies kable za duzo poruszalem a tam ida glowne arterie

U mnie, jak się rozgrzeje, to też przestaje piszczec na 2 i 3. Ale na 1 nadal piszczy.
Ale ja mam z klimą, więc mnie zmartwiliście... To może lepiej nie będę tego ruszał, tylko zostawię to fachowcowi...