Zakładanie centralki pilota - zdalne sterowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.
Naprawde szukałem na tym forum info nt jak samodzielnie załozyć centralke zdalnego sterowania. Kupiłem takową za 100zł i naprawde nie mam ochoty pakować kolejnych 100-150 jakiemus gogusiowi za montarz... Myślę, że nie jest to trudne, może ktoś z Was posiada doświadczenie ew. instrukcje...
Na chwile obecną nie do przejścia jest dla mnie oddzielenie drzwi od tapicerki - ;P - słyszałem, że tam właśnie jest głowny sterownik centralnego. Właściwoe to mam jeszcze kupiony moduł domykania szyb - chciałbym to zrobić własnoręcznie. Prosze Was o pomoc. Gorąco pozdrawiam, strzałka...

Cytat:
2006-02-22 01:03:36, kasumoto pisze:
Na chwile obecną nie do przejścia jest dla mnie oddzielenie drzwi od tapicerki

Łapki precz! Sterownik c.z. znajduje się w osłonie przy lewej nodze pasażera. Ukryty jest za komputerem sterującym motorkiem. A jak go podpiąć... pojęcia nie mam, ale w moim wypadku zawodowiec podpiął go w ciągu 5 minut za 30 zł.

Cytat:
Łapki precz! Sterownik c.z. znajduje się w osłonie przy lewej nodze pasażera.

Wozisz pasazerow na przednim siedzeniu tylem do kierunku jazdy !! !!bo jak dla mnie to przy prawej nodze pasazera jest ten sterownik!
pozdr

Cytat:
2006-02-22 08:09:22, Andi_K pisze:
bo jak dla mnie to przy prawej nodze pasazera jest ten sterownik!

Poprawiam się "sterownik jest przy tej drugiej lewej nodze pasażera".

no, jak juz jest temat to zapytam.. czy takowa centralka jest to jakis zestaw uniwersalny, bo nie ukrywam ze rowniez chetnie bym sie pilota dorobił..z tąd moje pytanie czy wystarczy kupic jakis uniwersalny zestaw do pilota i bedzie pasował.. hey

Mowa jest o centralce/sterowniku centranego zamka, co z lotnikiem nie ma nic wspólnego. Do sterowania przez lotnika można kupić dowolny praktycznie zestaw uniwersalny (2 piloty + sterownik + okablowanie) Ważne by obsługiwał czworo drzwi i jak chcesz miał dodatkowe wyjście masowe - obsłużysz wtedy lotnikiem bagażnik.

Np. Zamster plus - poszukaj na allegro - około 90 pln. Za niewiele więcej kupisz też kompletny alarm.

A TUTAJ MASZ stronę producenta z cenami, instrukcjami obsługi i montażu itp. itd.

nie no panowie, nie róbmy popeliny... jak zainstalować to ja wiem bo do centralki została dołączona instrukcja... chodzo o to, że nie wiem jak zainstalować to ustrojstwo w ESPERAKU.... i to jest dla mnie dylemat... jesli uda mi się dobrać do serca centralnego zamka to reszta bedzie juz tylko formalnością. może sprecyzuje moje pytanie/problem:
1. gdzie mieści się centrala zamka centralnego w ESPERO 1.8 1997r. słyszałem że w dzwiach pasażera, koledzy twierdzą, że koło komputerka... (prawa noga pasażera)
2. jak ewentualnie sie tam dostać, czy ktoś z kolegów mam może doświadczenie w rozbieraniu kokpitu, ew. jak sie dostać to jesgo kompa? wszystko tu jakoś tak pochowane, że nawet weścibić paznokcia... Prosze o pomoc. fęks..

Centralka jest poniżej kierunkowskazu na prawym błotniku... tylko z drugiej strony. Jak zdjąć... odkręcasz plastixowy próg, wyciągasz kołeczki na których trzyma się siwa osłona i tyle... aha - sterownik c.z. (nie mylić ze centralką/odbiornikiem do pilota). Zero filozofii.

Cytat:
2006-02-23 13:28:33, piotr_ek pisze:
Centralka jest poniżej kierunkowskazu na prawym błotniku... tylko z drugiej strony. Jak zdjąć... odkręcasz plastixowy próg, wyciągasz kołeczki na których trzyma się siwa osłona i tyle... aha - sterownik c.z. (nie mylić ze centralką/odbiornikiem do pilota). Zero filozofii.

warto dodać, że centralka c.z. jest pod komputerem, tzn aby ją ujrzeć trzeba wyjąć komputer z zatrzasków.

spox... potrzebuje jeszcze tylko schemacik... centralki... musze zlokalizowac który kabelek do czego... posiadacie jakąś wiedze na ten temat?

Przekaźnik centralnego zamka na wg schematu sterowanie -zamykanie końcówka 7 ,otwieranie końcówka 6-w stosunku do masy.

rewelacja, to wiem wszystko. bardzo dziękuję Wam za poswięony czas... serdecznie pozdrawiam ....