Proszę i informacje i opińje na temat wałka 760 świątka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli ktoś by miał instrukcję do tego wałka to bardzo bym prosił i oczywiście czy ten wałek do czegoś się nadaje

Jezdzilem na tym walku,polecam do Kjs , walek ma mocny dol i dosc wysoko sie kreci .Walek wymaga dobrego gaznika i bredy.

Zalezy do czeo chcesz. Armata miał taki (a raczej ireco 7 (kopie 760)), śmigałem u niego na prawym przez prawie cały sezon na takim wału. Hmmm, typowy wąłek na górę moim zdaniem. Silnik "żył" przy 5-6 tyś obr. Dół mi się nie podobał. Zresztą niech wypowiedza się inni;] Po przesiedce na 555 śmigało się nam zdecydowanie lepiej;]

mam wydech wupexa, 8,5mm głowice,koło do wieńca gażnik wypolerowany czy coś jeszcze zrobić?? Lud mówi żebywrzystkie pieniądze pakowadż w głowice...

Głowica głowicą... Układ zasilania: Air-fuel feed system;]

Cytat:
2006-02-19 15:20:58, kubaso pisze:
mam wydech wupexa, 8,5mm głowice,koło do wieńca gażnik wypolerowany czy coś jeszcze zrobić?? Lud mówi żebywrzystkie pieniądze pakowadż w głowice...

a ile masz kompresji jaki stopien sprezania 1:20 ??? uzywasz paliwa rakietoqwego ???

mam serje pierścienie pali na Vpover racing chociaż na 98też odpali jak się zatankuje na dobraj stacji

mam taki drobny sekret bo am tłoki od 700ccm które są jakieś 4mm opuszcone na swożniu więc w żeczywistości mam komore jak przy 4,5 mm głowicy

masz wieksza niz przy 4,5mm

tak też podejrzewam bo pzrez to że tłoki są opuszczone komora spalania jest w cylindrzea cylinder jest równa i nie jest zcięta tak jak maluchoska i zastanawiam sie czy niedać zwykłej głowicy i zrobić z tego 700ccm?? Ale wtedyraczej strace spręzanie??

najlepiej zrób z tego 900 co sie będziesz cackać

ja mam kopie 760 tzn ireco 7. ciagnie tak od 3k do prawie 7k. pod ten walek glowica zalecaja 3mm (jesli miedz to mniej odpowiednio) zawory 10-15 ale na serii bezpieczniejsze jest 15-20 ( wszystkie info odnosnie ustawien mam od swiatka oraz od ireco ). ogolnie to zalecaja wieksze zaworki wstawic. osiagow jeszcze nie mierzylem, ale poprawa jest znaczna w porownaniu z ireco 4 (poprawiona kopia 385 ponoc)