Zmiana samochodu czyli co kupic za 40tys

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakies sugestie?
Generalnie patrze na :
Passat 2003 1.9TDI
Golf 2004 1.9TDI
Mondeo 2003-2004 j.w
Corolla rok? D4D

Focus 2004-2005 1.8 TDCI

Bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc w tym wzgledzie.

Oczywiscie nie interesuja mnie auta z duzym przebiegiem.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-02-01 12:51:10, Zwierzu pisze:
Jakies sugestie? Generalnie patrze na : Passat 2003 1.9TDI Golf 2004 1.9TDI Mondeo 2003-2004 j.w Corolla rok? D4D Focus 2004-2005 1.8 TDCI Bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc w tym wzgledzie. Oczywiscie nie interesuja mnie auta z duzym przebiegiem. Pozdrawiam

Standardowe pytanie - określ dokładniej, czego się spdziewasz!
Czy chcesz jeździć szybko, wolno, sam, z laską, z rodziną i psem, czy nie chcesz (np.) francuzów, na ile lat to ma być auto, jakiej wielkości, etc., etc.
Tak, to co można Ci doradzić...???
Pozdr. P.

P.S. Bierz avensisa!!!

Cytat:
Jakies sugestie? Generalnie patrze na : Passat 2003 1.9TDI Golf 2004 1.9TDI Mondeo 2003-2004 j.w Corolla rok? D4D Focus 2004-2005 1.8 TDCI Bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc w tym wzgledzie. Oczywiscie nie interesuja mnie auta z duzym przebiegiem. Pozdrawiam

Jeszcze tak mi sie nasuneło - za 40.000 zł możesz kupić "wypasionego" logana....

Cytat:

z tego zestawu brałbym passata.
Golf, corolla, focus - to kompakt ze wszystkimi jego wadami. Jednak jeśli kompakt to wybrałbym toyotę
Mondeo - drogi serwsis (choć nie wiem czy passat nie jest równie drogi)

z tego zestawu..wybieram honde civic w wersji sedan silnik 1.6 9sek do 100) a pali na tyle malo ze nie oplaca sie zakladac gazu..a do tego jest ladna..

Z tych wymienionych przez Ciebie to zastanawiałbym się między mondeo a passatem. Wybór zależy, tak jak to pyrekcb napisał, od przeznaczenia i Twoich wymagań względem samochodu.
Ja bym do poszukiwań jeszcze włączył... francuza - Laguna 1.9 lub 2.2 dci.

p.s. Chciałbym mieć taki problem jaki Ty masz teraz

Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!
Bierz Logana!!!

P.S. Przepraszam, ale siedzę z gilem do pasa w robocie i mam taki humor....

Za 40 tys masz fajne Audi A4. Jak chocby takie.

TUTAJ
Albo TUTAJ
Audi A4 2.5TDi - spokojnie za tą kasę kupisz w bardzo dobrym stanie - rocznik 2001.

[ wiadomość edytowana przez: markij dnia 2006-02-01 15:24:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: markij dnia 2006-02-01 15:27:01 ]

To ja dorzucam aukcję Laguny 2.2 oraz alternatywnej 1.9

a może

EVANDA

LACETTI

Bez sensu ten wątek. Kasę zainwestować i cieszyć się z osiąganych zysków, bo posiadanie auta tak nie cieszy No... może 2 razy. Jak kupujesz i jak sprzedajesz.

Ja akurat właśnie na Passata 1.9 TDI kombi 2002 r. się przesiadłem i jestem zadowolony. Wygoda nieporównywalna choć ponoć siedzenie kierowcy tak samo kiepskie (mało wytrzymałe) jak w Espero O pojemności przestrzeni bagażowej nie ma co mówić... duża Pali to to teraz (w wersji 130 KM) 6.2 litra w jeździe mieszanej, na trasie z 5 litrów. Pewnie w lecie będzie niewiele mniej. Z odpalaniem na mrozie nie ma problemów (zapalił po nocce przy -25C od ręki).
Są oczywiście i minusy czyli... wiadomo - koszty utrzymania (rozrząd 1500 zeta ). Lepszy samochód - droższe utrzymanie, ale liczę że nie będzie tak często nawalał jak eSzperaszek Trochę czasu zajęło przestawienie się na 6-cio biegową skrzynie.
A drugi minus to taki, że nigdzie w necie nie mogę znaleźć płyty z mapą Polski do nawigacji w tym złomie Chyba trzeba będzie kupić

Na chwile obecna mam oferte kolegi ojca.
A mianowicie Laguna 2002 1.9dci kombi (pasuje) 60 tys przebiegu, tylko i wylacznie serwis Renault. W piatek biore na dwa dni o testow cena 35tys do negocjacji
-alu
-klima
-cd
i sporo innych
Ogladalem potem taka na miescie , musze powiedziec ze prezentuje sie dobrze.
Pytanie czy nie kupic auta pewnego zamiast wydziwiac i szukac.

Cytat:
2006-02-01 18:57:34, Zwierzu pisze:
Na chwile obecna mam oferte kolegi ojca. A mianowicie Laguna 2002 1.9dci kombi (pasuje) 60 tys przebiegu, tylko i wylacznie serwis Renault. W piatek biore na dwa dni o testow cena 35tys do negocjacji -alu -klima -cd i sporo innych Ogladalem potem taka na miescie , musze powiedziec ze prezentuje sie dobrze. Pytanie czy nie kupic auta pewnego zamiast wydziwiac i szukac.

jeżeli auto pewne i poprzedni właściciel jest z niego zadowolony to czemu nie

Laguna jest fajna... tylko ma złą opinię pod wzgledem awaryjności elektroniki....

a silniki DCi też chyba do najlepszych nie należą...

nie wiem czy to ten sam , w którym przy pęknieciu paska klinowego moze pójść rozrząd ( pasek jest wciagany w rozrząd w momencie zerwania)

pozdro

Auto jest pewne co do tego nie ma zadnych watpliwosci. Ciekawi mnie ile kosztuje rozrzad i przy jakim przebiegu sie go zmienia.

Aha doklada zimowki kupione tej zimy i oczywiscie alu z letnimi.

the_undertaker podaj nazwe tej mapy dokladna moze cos sie uda wykombinowac

DCi są świetne... zresztą każdy xTDx inny niż stary pompotryskacz VW jest bardzo dobry!
Z elektroniką bywają faktycznie problemy i to takie z któryi nawet serwis się mota. Polecam Ci poczytać książkę serwisową - tam dowiesz się jakie były problemy i kiedy zmienia się pasek (pewne min. to 100 tys km.)

Cytat:
2006-02-01 19:17:06, piotr_ek pisze:
DCi są świetne... zresztą każdy xTDx inny niż stary pompotryskacz VW jest bardzo dobry!

a stary pompowtryskiwacz VW się tym nie przejmuje i pozostawia w dalekim polu wszystkie HDI,DCi zarówno pod względem spalania jak i osiąganej mocy i momentu

Cytat:
2006-02-01 20:51:15, marcin2 pisze:
a stary pompowtryskiwacz VW się tym nie przejmuje i pozostawia w dalekim polu wszystkie HDI,DCi zarówno pod względem spalania jak i osiąganej mocy i momentu

Gdzie to wyczytałeś?