Uszczelka pod głowicą??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
przeszukałem archiwum ale nie znlazłem podobnego objawu jaki się u mnie pojawił
a mianowicie rano odpalam jade, autko sie zagrzewa do stu paru stopni i widać że się otwiera termostat bo temp zaczyna spadać. spada so 98-97 stopni i tak się wacha. dziwne jest tylko to że kiedy chamuje silnikiem temp spada do 92 i się utrzymuje do momentu jak nie zacznę znowu przyspieszac. potem znowu wędruje na 98 i się utrzymuje. węże odchłodnicy są twardawe ale nie jestem pewien jakie powinny być. następna dziwnostka to to że górny wążjest gorący a dolny zimny aż do łączenia z trójnikiem parownika gazu (parownik cieplusi)
dodatkowo pękami co jakiś czas wąż między chłodnicąa termostatem. w chłodnicy i pod korkiem oleju brak mazi. czy ktoś miał podobne objawy? postaram się jutro zmienić korek bo może nie utrzymuje właściwego ciśnienia. ale czy to byłoby powodem tej temperatury i zimnym wężem wylotowym z chłodnicy?

Mam idealnie takie same obiawy na razie nic nie robie mam ten problem już 6 miesięcy .Korka też nie wymieniałem.Poczekamy na porady od kolegów.

witam
skoro wąż doprowadzający do chlodnicy jest gorący a odprowadzający zimny to wniosek nasuwa się sam. Chlodnica jest zapchana! Wyjmij, sprawdz, przeplucz ew. i zobaczysz co jest.
pozdr

rozwiązanie problemu okazało się dziecinnie proste
po wymianie korka chłodnicy i czujnika temperatury wszystko wróciło do normy. temp około 90-92 cały czas wężusie miękkie. zastanawiające jest tylko że dalej wąż dolny jest chłodny nie zimny jak lód lecz po prostu chłodny. nie wiem być może to kwestia pogody ale poobserwuję jak się zrobi cieplej. na razie wszystko gra i bucy

Lece po korek czujnik mam juz wymieniony zobaczymy jak będzie u mnie