Terkocze...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problemik.Mianowicie przy jeżdzie spokojnej, na pierwszym-trzecim biegu jest wszystko okej z autkiem.Jednakże czasami przy jeżdzie na czwartm i przy przyspieszaniu np. przy próbie wyprzedzania coś z przodu pod maską zaczyna "Terkotać"...Terkotanie przypomina uderzanie jakiegoś wiatraczka o cokolwiek.(patrzyłem pod maskę ale tam nic nie widać co by było tego przyczyną)No i jak zaczyna terkotać to potem już nie przestaje, niezaleznie na jaki biegu jadę, jak dodam gazu to terkocze bardziej.Problem potem samoistnie znika jak auto się wyłączy i sobie trochę postoji.Jak ktoś wie co może być tego ptrzyczyną to proszę o pomoc

wiecej szczegolow jaki silnik, czy ato swieżo kupione, jezeli tak to czy dlugo stalo wczesniej przed zakupem, zdaje sie wiem ale musisz cos o tym samochodzie napisać

według mojej skromnej opini to skrzynia,a raczej lozyska, tez walkuje ten temat od niedawna tyle ze ja mam objawy tylko od 1-3 biegu. pozdro

a może korek wlewu oleju sie poluzował

Ja rowniez stawiam na skrzynie . . lozysko oporowe . .

z checia sie podziele opinia tyle ze musze wiedziec wiecej o tym autku. Mialem podobnie i mam na to swietny sposob ale musze wiedziec wiecej zeby konkretnie odpowiedziec

Cytat:
2006-02-14 12:43:09, Horhe pisze:
z checia sie podziele opinia tyle ze musze wiedziec wiecej o tym autku. Mialem podobnie i mam na to swietny sposob ale musze wiedziec wiecej zeby konkretnie odpowiedziec

w takim razie czekam na jakies rady jezdzic sie z tym da tylko ile jeszcze

ale jakie essi benzynka czy diesel? zasadnicze to jest pytanie

"moja kawa, twoja kawa hmmmm.... wiesz taka rozmowa "

Hi.Sorki, ale cały dzien w pracy więc do netu ograniczony dostęp Tak więc silnik 1,4, benzynka, rok produkcji 1996, kolor czarny.
Właściciel kolejny, wcześniej nie wiem czy były z tym problemy. Problem ogólnie pojawia się i znika...Wcześniej był używany podobno sporadycznie, nie to że nikt nim nie jezdził ale raczej nie dużo.pOzdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Destiny5 dnia 2006-02-14 21:49:57 ]

??? No i jak z takimi danymi? Ma ktoś jeszcze jakis pomysł co mu moze być?