2 paski rozrzadu, tarcze hamulcowe i klocki 1.8 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Widzialem na forum juz kilka podobnych tematow ale zaden mnie nie usatysfakcjonowal

Mam do wymiany pasek rozrzadu ale wiem ze sa tam dwa. W niektorych postach bylo napisane ze jest to koszt rzedu 450-500 zl srednio. Moje pytanie czy to tez sie dotyczy mojego przypadku(czyt. 2 paski i chyba 3 rolki z tego co sie orientuje)?? Ile ewentualnie kosztowalaby wymiana (srednio pi razy oko )

Nastepnie tarcze i klocki. Na forum nie bylo (albo nie znalazlem) ile moze kosztowac caly komplet plus robocizna (tez srednio). W czwartek sie wybieram do mechanika a przy essim jeszcze tego nie robilem wiec nie chce zeby mnie ktos nacial .

Pozdrawiam

rozrząd nie wiem
tarcze : od 120- 200 zł zależy jakiej marki np. oryginal motorcraft do forda kosztuje 200 a delphi tarcze razem z klockami do 150zł. Wymiana tych elementow to jakies 70 zł. Mozna samemu to tez wymienić, nie jest to trudne

W 1.8 td koszt wymiany rozrządu niestety jest dość spory ale nie powinien przekrzczać 500zł jeżeli ktoś zawoła od CIebie więcej to będzie zdzierał Dobra cena za rozrząd i wymniane to 400zł

zgadzam się z Yakiem1 powinno starczyć 500-600zł na wymiane z częściami
Co do tarcz to robótka jest tak prosta że polecam spróbować samemu

Oki dzieki za info teraz mniej wiecej wiem jak rozmawiac z mechanikiem. Co do wymiany tarcz i klockow to wymienialem tylko klocki w punto ale tym razem nie mam specjalnie jak tego zrobic a i pogoda nie sprzyja zeby wynajdywac czas choc z drugiej strony 7 do 10 dyszek piechota nie chodzi...

aaa jeszcze jedno ile zajelaby wymiana tych czesci (mowie tu o mechaniku nie o mnie tzn rozrzad caly i tarcze z klockami?? pytam bo mi w jednym miejscu powiedzieli ze poltora dnia najmarniej...wiem ze w punto pol dnia gora dzien starczylo i autka na noc nie musialem zostawiac. Samochod jest bardzo zadbany i sie strasznie o niego "dygam"

Pozdrawiam i dziekuje za dotychczasowa pomoc

Jak dla mnie nie powinna to zająć więcej niż 3 godziny rozrząd i 2 godziny tarcze
ja sam wymieniłem tarcze z klockami w 50 min

jEŚLI CHODZI O TARCZCZE TO JA TEŻ SAM WYMIENIAŁEM I GODZINKA WYSTARCZA A JESLI CHODZI O ROZRZAD TO TRZEBA TO ZROBIC NA ZIMNYM SILNIKU ALE DOBRY MACHANIK ZACZOŁ BY OD WYMIANY TARCZ A POTEM ZABRAŁ BY SIE ZA ROZRZAD I MOIM ZDANIEM NIE POWINNO TRWAC TO DŁUZEJ NIZ 6 GODZIN

Cytat:
2006-02-14 23:41:41, YaNeK1 pisze:
jEŚLI CHODZI O TARCZCZE TO JA TEŻ SAM WYMIENIAŁEM I GODZINKA WYSTARCZA A JESLI CHODZI O ROZRZAD TO TRZEBA TO ZROBIC NA ZIMNYM SILNIKU ALE DOBRY MACHANIK ZACZOŁ BY OD WYMIANY TARCZ A POTEM ZABRAŁ BY SIE ZA ROZRZAD I MOIM ZDANIEM NIE POWINNO TRWAC TO DŁUZEJ NIZ 6 GODZIN

a czemu na zimnym?

Cytat:
2006-02-14 21:07:03, Horhe pisze:
...a delphi tarcze razem z klockami do 150zł.

where?? w warszawie najtansze znalazlem tarcze 140 i klocki 90!! A moze nie umiem szukac??

pomogę tutaj coś jest