Wygar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze.Mam pytanko zamontowal ktos moze sobie z was w malaczu tlumik bez bebechow?.Jak to wtedy chodzi, warto to robic jesli nie to powiedzcie co zrobic zeby bylo dobrze

ale jakie bebechy???? tlumik jest przecie pusty, w tym aucie....

nie warto - po pierwsze ogień z rury po drugie auto jest mułowate na niskich obrotach (seryjny silnik) bo tworzą sie zawirowania w puszce oraz może wzrosnąć spalanie...
jak chcesz mieć dobrze to zostaw tak jak jest i nie kombinuj

Witam.
Dodam tylko, że warto jeszcze rozklepać końcówkę wydechu z płaskiej na okrągło.

Ja miałem wybebeszonego na maxa wupexa I, wszystko fajnie tylko policja się na mnie przyczaiła, więc lepej wsadzić seryjnego wypexa tylko wyciągnąc dyfuzor z końcówki, albo taj jak juz wczesniej ktos powiedział rozgiąć koncówkę w seryjnym wydechu

Ja (z pełną odpowiedzialnoscią) proponuję Teklę - do nabycia w Słomczynie (55-60zł)
duża puszka - ma ciekawy dźwięk - taki chrapliwy, a nie buczenie.
Na pewno nie dławi silnika.

Mój malec przeszedł na niej przegląd bez 'prezentów'

nadaje sie do serii i podkręconego malca - w szczególności po splanowaniu głowicy ma bardzo fajny dźwięk.

proponuje pusta puszke z dziura 10x10cm... dzwiek jak z 'czopera'
kto byl w Siewierzu i Czestochowie wie o czym mowie

schwepes może znajdziesz chętnego na swój wydech

a jak najmniej destrukcyjnie wyjąć dyfuzor z wupexa twin (dwururka)?

a jak najmniej destrukcyjnie wyjąć dyfuzor z wupexa twin (dwururka)?

Aby jak najmniej "zranić" Wupexa no to proponuje zaopatrzyć się w 4 narzedzia
1. przecinak
2. młotek
3.wiertarka z wiertłem w miarę duzym
4. chęci
5. no i oczywiście tłumik Wupex-a

no i jak zgromadziliśmy potrzebne nam narzedzia no to należy nawiercić 6 otworów (w miare dużo) no i potem pozostałe miejsca należy, usunąć przecinakiem gdzy juz pozbędziemi sie pierwszego spawu należy delikatnie "zmarzdzyć" tą siatką co jest w końcówce no i jak juz to zrobiliśmy to wtedy delikatnie (aby nie uszkodzić końcówki) złapać no i przekrecić e prawą stronę, a potem w lewo Tylni spaw powinien sie "poddać" i puścić. Następnie należy wyciągnąć tą "zamsaktowaną" przez nas siatkę, załozyć tłumik do Malca no i zapalić samochodzik

a tak btw to widział ktoś gdzieś TEKLĘ MAŁĄ PUSZKĘ do kupienia ???
lub słyszał jak ona chodzi ?

TEKLA jest tylko z dużą puszką no nowy typ (leży taki tłumik u mnie za domem i sobie rdzewieje i chyba go na złom wywioze bo malca to chyba sie nie doczekam w moim domu ((
A szkoda chociaż może kupie taką maszynke jako 3 autko w domu
MALEC 1.4 turbo silnik RENO 5 stary typ ze skrzynią z przodu
Laska mnie zabije za malca ALE CO SOBIE POJEŻDZE TO MOJE

a ja słyszałem że jednak są małe puszki tylko ciężko je dostać :|

Z tego co wiem A pytałem kumpla który prowadzi sklep w którym kupiłem swego czasu 2 takie tłumiki Tekla robi tylko nowy typ tłumików bo jak by robił stary to on by go miał w sklepie tak mi powiedział i wrenczył mocowania do nowego typu tłumika

to już trzeba by zadzwonić do wytwórcy i spytać...

w mojej opinii TEKLA ma bardzo fajny dzwięk, jest BARDZO tania i niemuli silnika. A jeszcze fajniejszy dzwięk ma po splanowaniu głowicy.

A silowal sie ktos z was z zmontowaniem tlumika
http://slave.e-edukacja.pl/~fiat/html/tuning_a/mod_wyd_126/mod_wyd_126.htm

tutaj jest link bo widze ze troche roboty i malo dla mnie zrozumilay rysuneczek

Cytat:
2003-04-10 23:03:33, heru_s pisze:
A silowal sie ktos z was z zmontowaniem tlumika
http://slave.e-edukacja.pl/~fiat/html/tuning_a/mod_wyd_126/mod_wyd_126.htm
tutaj jest link bo widze ze troche roboty i malo dla mnie zrozumilay rysuneczek

wkrotce dodam na stronie fotke tego tlumika rozcietego (thnx to KosteK ) ... moze bedzie latwiej

heru_s
Mam znajomego ktory wywalil koncowe wygluszenie tlumika, zamontowal wieksza rure i koncowke!- wszystko na seryjnym tlumiku (nowego typu!)- to mniej wiecej wlasnie tak jak jest na tych rysunkach!
efekt?
SUPER! Samochodzik bardzo ladnie chodzi i tak samo sie zbiera- bez dodatkowych przerobek!
Chcialem kupic wupexa, ale takiego moze miec kazdy!
Zdecydowalem sie na taka sama przerobke i zamontowanie wlasnej koncowki! Zobaczymy co wyjdzie! Sadze ze juz niedlugo!
Pozdrawiam