| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-01-27 22:56:39 Moim zdaniem, masz nieszczelność w układzie dolotowym! Na benzynie, nie jest to aż tak istotne, ale na gazie wystarczy minimalna nieszczelność i obroty w górę! Sprawdź czy wszystkie opaski między kolektorem dolotowym a filtrem powietrza są dobrze zaciśnięte, czy przewody gumowe, są dobrze usadzone i czy najważniejsze!!! nie masz dziurki w gumowej rurzę (między kolektorem dolotowym a obudową filtra powietrza)!
Może to być minimalna nieszczelność i obroty od razu wzrosną! |
draakhul LOB SYMPATYK A CARAVAN Białystok | 2006-01-28 00:22:10 Do gazownika też mógłbyś się przejechać. A doraźnie spróbuj zresetować komputer od gazu odłączając go na parę minut od zasilania. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-01-28 12:04:17 jeżęli masz porządną instalke 2 gen to musi byść w kompie funkcja cut-off
więc niech ci magik ją załaczy a problem zniknie |
orest Opel Omega B Kraków | 2006-01-30 09:07:58 Omegator
Gdy już rozwiążesz problem to napisz co to było. Zawsze takie info może się przydać. U mnie (w lecie) była to kwestia silniczka krokowego. pozdro |
winklerw DEADSOUL OMEGA B CD sedan warszawa | 2006-01-30 14:24:09 mam podobna sytuacje z gazem. ja robie to w sposób nastepujacy: na postoju wkładam bieg przytrzymuję hamulec lekko puszczam sprzęgło i obroty wracają do normalnego stanu. zrtm tylko zę umnie momentalnie wyświetla komp błąd F --- ale po podłaczeniu do kompa u mechaniora nie zadnych błędów |
Lendio LOB SYMPATYK omega bfl karawan zzz | 2006-01-31 11:25:20 Sory za literowki heheh " ostrym hamowaniu "
Mam taki silnik jak twoj tylko na sekwencji |
Lendio LOB SYMPATYK omega bfl karawan zzz | 2006-01-31 11:28:17 Sory za literowki heheh " ostrym hamowaniu "
Mam taki silnik jak twoj tylko na sekwencji |
Dany79 Omega A CD z Diamenc ... Rawa Maz | 2006-02-02 11:10:11 Witam
Miałem identyczną sytuację jak omegator choć mamy inne Omy. Wszystko zaczęło się przed wielkimi mrozami, obroty na gazie na jałowym poniżej 2000 nie schodziły. Na benzynce zawsze poniżej 1000 ale autem telepało i trzęsło jak by miał zaraz silnik wyskoczyć. Teraz gdy temperaturka wzrosła, obroty na gazie stabilizują się 1000-1100, a na benzynce telepie tylko do momentu rozgrzania silnika. Poczekamy aż temp. powierza będzie na +5 i może wszystko wróci do normy
Dodam jeszcze że nie garażuję Omci. |