MotoNews.pl

Czy skrzynia biegow w corolli 92-97 i 97-00 jest taka sama?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, na poprzednie pytanie niek nie udzielil mi pdpowiedzi ale mam nadzieje ze z tym bedzie lepiej
otoz okazalo sie ze w autku mojego taty rozleciala sie tarcza sprzegla. Niestety nie tylko na tym sie skonczylo. Pekl fragment korpusu skrzyni, po ktorym lapa popycha lozysko oporowe... to jest nierozbieralny fragment skrzyni wiec zmuszony jestem do kupna uzywki. Znalazlem skrzynke z przebiegoem 140 000 km ale jest ona z wersji 92-97 (tj chyba e-10) moje auto to pozniejsza wersja (e-11). Silnik 4E-FE (1,4 chociaz patrzac na pojemnosc to raczej 1,3 )
Moje pytanie brzmi, czy skrzynia krtóra znalazlem bedzie wspolpracowala z moim silnikiem?

Pozdrawiam
wojtek

[ wiadomość edytowana przez: pterock dnia 2006-02-09 20:52:59 ]

Cytat:
Pekl fragment korpusu skrzyni, po ktorym lapa popycha lozysko oporowe...

A nie da się tego wspawać ??

wszystko toretycznie sie da, tylko ten fragment ktory sie rozlecial jest w kawalkach... nie bardzo sie oplaca....

Profesjonalnie to powinno sie dobrac op[ numerze technologicznym ktory jest nabity na skrzyni

poniewaz nikt z was nier byl w stanie odpowiedziec na moje pytanie, wykonalem kilka telefonow i dowiedzialem sie kilku rzeczy ktore zaraz tu opisze.
W corolli E10 do silnika 1.4 (albo 1,3 jak kto woli, w kazdym razie 4E-FE) montowane byly 3 rozne skrzynie biegów. Pod koniec produkcji tej wersji wprowadzono skrzynie identyczna jak ta ktora potem byla w E11. W zwiazku z tym zeby miec 100% pewnos czy skrzynia z auta dawcy bedzie kompatybilna z naszym autkiem najlepiej jest wykonac tel do ASO i oni juz na podstawie dwoch nr nadwozia sa w stanie stwierdzic czy mozemy ja brac czy nie acha, W corolli E11 do silnika 4E-FE byla tylko jedna skrzynia biegow.
Mam nadzieje ze te informacje moga byc uzyteczne dla potomnych