Czujnik cisnienia oleju a pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jest taka sprawa w polonezie 1.5 GLI:
do czujnika oleju ida 2 kable ktore jeden jest do kontrolki oleju a drugi to ch... wie do czego. no i kiedy gwaltownie hamuje to zapala sie kontrolka (panewki) przekazniki od pompy paliwa pstrykaja i auto gasnie. zapala dopiero po jakims czasie (okolo 45 min) albo jesli sie podlaczy na ostro pompe. a jesli sie zmasuje ten kabelek co idzie do czujnika oleju ktory ch... wie od czego jest to tez sie wylancza. co z tym fantem mozna zrobic? moze to jakis tryb awaryjny tego wspanialego kompu?

Cytat:
2005-09-28 20:59:02, SariS pisze:
jest taka sprawa w polonezie 1.5 GLI: do czujnika oleju ida 2 kable ktore jeden jest do kontrolki oleju a drugi to ch... wie do czego.

Do przekaznika pompy paliwa
Cytat:
no i kiedy gwaltownie hamuje to zapala sie kontrolka (panewki) przekazniki od pompy paliwa pstrykaja i auto gasnie. zapala dopiero po jakims czasie (okolo 45 min) albo jesli sie podlaczy na ostro pompe. a jesli sie zmasuje ten kabelek co idzie do czujnika oleju ktory ch... wie od czego jest to tez sie wylancza. co z tym fantem mozna zrobic? moze to jakis tryb awaryjny tego wspanialego kompu?

Sprawdzić czy złączka konektorowa przy czujniku niedostatecznego ciśnienia oleju nie jest obluzowana, naderwana itp, oraz czy sam konektorek w czujniku nie jest oberwany. Odpowiednio do tego albo wymienić konektorek na kabelku lub sam czujnik. Problem wówczas zniknie . I nie jest to żaden tryb awaryjny, ino przerwa w obwodzie.

A już myślałem że spotkam tu pokrewna duszę która czujnik ciśnienia oleju chce wykorzystać jako czujnik ciśnienia paliwa...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-09-29 00:51:06, OLO pisze:
A już myślałem że spotkam tu pokrewna duszę która czujnik ciśnienia oleju chce wykorzystać jako czujnik ciśnienia paliwa...

Właśnie się nad czymś takim zastanawiam. szukam w necie, ale nie mogę znaleźć...
Czy można wykożystać czujnik ciśnienia oleju wraz ze wskaźnikiem do pomiaru ciśnienia paliwa?
Może ktoś coś słyszał o tym albo robił coś podobnego...