Brak pradu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec moj problem polega na tym ze po zakopaniu sie samochodem na parkingu po dluzszej meczarni wkoncu wjechalem i zgasilem silnik, alarm i spac. Gdy chcialem pozniej wyjechac to naciskalem na alarm i nic - myslalem ze to bateria w pilocie padla - wiec ja wymienilem - nie dalo to skutkow. Otworzylem samochod kluczykiem i przekecam stacyjke i echo nie ma pala sie kontrolki. Wiec mowie ze nie ma pradu moze klemy sie poluznily wiec je przeczyscilem dokrecilem i dalej nic. Wiec co to moze byc? masy nie ma? bo akumulator jest dobry bo palil bez problemu a mrozow tez nie bylo - wiec to odpada. Mam nadzieje ze znajdzie sie ekspert ktory wie co moze byc tego przyczyna. Z gory dzieki

Cytat:
2006-02-16 06:21:10, garg pisze:
masy nie ma? bo akumulator jest dobry bo palil bez problemu a mrozow tez nie bylo - wiec to odpada.

wcale nie odpada,akumulator sprawdz w pierwszel kolejności.

a słychac pompe paliwa?? takie bzzzyt po przekreceniu stacyjki??

akumulator dziala w 100% i pompa paliwa tak - ale tu chodzi ze nie zalanczaja sie kontrolki w ogole - nie ma swiatla w aucie jak otworze drzwi ani radia ani alarmu wiec

Dziwna sprawa ale może bezpieczniki?? Sprawdź wszystkie te w kabinie i przy aku.

Jednak juz wiem co to jest - alternator sie popsul i nie ladowal akumulatora i przez to wysiadl - czy mozliwa jest naprawa alternatora? ile mniej wiecej koszty tego - i jak sie wziasc za wyciagniecie alternatora

nie wiem jak naprawa ale uzywany alternator okolo 100 zł.

w essim jeszcze nie wyciagałem ale chyba to jest tak jak w innych
odrecasz jakas srube ktora pozwoli poluznic pasek klinowy ktory sciagasz a potem to juz sam alternator odkrecasz.

ps. odlacz akumulator i zapamietaj jakie kable gdzie sie wtyka

Cytat:
2006-02-16 16:59:43, garg pisze:
Jednak juz wiem co to jest - alternator sie popsul i nie ladowal akumulatora i przez to wysiadl - czy mozliwa jest naprawa alternatora? ile mniej wiecej koszty tego - i jak sie wziasc za wyciagniecie alternatora

a nie mówiłem

no mowiles, ale akumulator byl nowy Boch Silver wiec jak mogl sie wyladowac jak nawet w te najwieksze mrozy stal na dworze i zapalil od strzala bez dluzszego krecenia, ale to jednak glupi alternator sie spieprzyl ;/ i mam ziomka ktory naprawia takie rzeczy wiec moze wyjdzie taniej niz uzywany bo z tymi uzywanymi to roznie bywa pozdro dla tych kumatych czajacych klimaty