Rysa na przedniej szybie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Wczoraj zauważyłem na przedniej szybie od zewnątrz dwie rysy. Jak na złość obie są na wyskokości oczu kierowcy. Obie ok 10cm niezbyt głębokie. Właściwie nie przeszkadza to podczas jazdy, ale jak już o tym wiem to to widze. Poza tym potrafi wytworzyć refleks i wtedy to widać. Podejrzewam, że załatwiłem sobie to sam, skrobiąc szybę.
I moje pytanie: czy da się coś z tym zrobić?

na pewno sie da
1/ wymienic szybe na nowa
2/ podjechac do ludkow co zakladaja szybki i spytac czy regeneruja szybki
3/ewentualnie jakiesd cudowne srodki na allegro do usuwania rys

Rozumiem, że nie są to pęknięcia tylko rysy od skrobania.

Poprzednią szybę miałem tak porysowaną, że jak się jechało pod słońce, to nic przez te rysy nie było widać. Pytałem się szklarzy, i powiedzieli, że są ponoć fachowcy, którzy polerują szkło, i wygląda ono jak nówka. Niestety tego nie sprawdziłem, bo szybka mi pękła i wymieniłem na nową.

PS do skrobania używam teraz taką skrobaczkę z gumowym skrobakiem co szyb nie rysujei jest cool.

Ja też mam "od zawsze" rysy od skrobania na wysokości oczu. Prawda - przeszkadzają przy intensywnym słońcu. Ale jeszze nie znalazłem takich fachurków, co to polerują - chyba ich nie jest za wielu...

Cytat:
2006-02-17 09:06:50, szurmen pisze:
Ja też mam "od zawsze" rysy od skrobania na wysokości oczu. Prawda - przeszkadzają przy intensywnym słońcu. Ale jeszze nie znalazłem takich fachurków, co to polerują - chyba ich nie jest za wielu...

jak nie zapomne to sie spytam w zakladzie ile cos takiego kosztuje

Serwus. Odnośnie zarysowań na przedniej szybie jest możliwość usunięcia przez wyspecjalizowaną firmę jaką jest AUTOSZYBY JAAN. Podjechałem i moment fachwcy wypolerowali szybę i zarysowania znikneły. Jak sie dowiedziałem ile miałem zapłacić usiadłem na d........ Całe 20zł. polskich nowych złotych. Przejechałem pół polski i szybka jak nowa. pozdrawiam

Do małych zarysowań i do polerowania ,,mgiełki" możesz użyć Clear Vue Glass Polish -Turtle Waxa (niebieska butelka-500ml). Dokłądnej ceny nie znam.