Co to za usterka ??? - chyba juz było...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wydaje mi się, że poniższy problem był kiedyś omawiany, ale w kwestii przypomnienia. Przy skręconych maxymalnie kołach słychać łup, łup, łup.....tak najprościej rzecz ujmując.

Zewnętrzny przegub napędowy-zbieraj kasę
To są prześmiertelne dźwięki schodzącego przegubu
Na sprawdzenie gumowych manżet już za późno,jeżeli przegub wydaje takie odgłosy

ile i gdzie w W-wie to zrobić... jak to to wygląda i gdzie dokładnie jest umiejscowione ?

Przede wszystkim-jak to silnik i czy ma ABs czy nie
Poza tym w dziale zaprzyjaźnione sklepy możesz wybrać gdzie chcesz kupić
Ja proponowałbym w firmie Moto-Kor na ul.Danusi,gdzie przeguby (zamienniki) mają w granicach 120-150 zł+wymiana 40 zł.
No,chyba,że chcesz oryginał,to kup w Autoparts,gdzie koledze Yenkonkowsky'iemu krzyknęli 1/3 wartości Esperaka
Jak zajrzysz pod spód,to przy kołach masz takie gumowe harmonijki na półosiach-to są właśnie osłony przegubów napędowych.Samych przegubów nie widać.

silnik 1,8 bez ABS-u, tak myślałem, że to jest pod tymi harmonijkami, mówimy o konieczności wymiany obu przegubów ?

a moze sprezyna poszla sie ....... bo u mnie po peknieciu sprezyny byl taki sam objaw

jednego,tego od której strony zgrzyta.Outcast ma rację,u mnie zanim zabrali się do wymiany przgubu,sprawdzili najpierw sprężyny.
BTW-jak zdecydujesz się na wymianę-niech mechanik sprawdzi,która to strona.Nadwozie daje taki rezonans,że lepiej się nie upierać,bo może wyjść dokłądnie odwrotnie
Jeżeli 1.8 bez ABS,to przeguby firmy GLO są w granicach 120 zł

[ wiadomość edytowana przez: zalmed dnia 2006-02-19 22:30:29 ]

ok.możliwe bo spręzyny z przodu nie były wymieniane w przeciwieństwie do tylnych. A...tego moto-koru nie ma w wykazie sklepów polecanych gdzie jest dokładnie tj jaki numer ulicy, telefon, może polecacie jakiś inny punkt po lewej stronie wisły ?

MOTO-KOR
ul.Danusi 6
675-76-57
675-41-22
602-284-378
www.moto-kor.com.pl