Podkładki regulacyjne w mechanizmie różnicowym [ 126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie, potrzebuje info o tych podkładkach pod koła koronowe. jakie powinny byc grube,i jak sprawdzic czy mechanizm dobrze dział. u mnie w sklepie nie występują takie podkładki a mój mechanizm juz jest troche wybełtany i chce to pociaśnic ale zbytnio nie wiem jak
bo jak za dużo ich dam to cos pęknie a jak za mało to też nie bedzie działał tak jak powinien.
chciałbym z tego zrobić coś ala szpere dla ubogich która sie wytrze po 1-2 kjs
możecie coś doradzić??

czy ktos robił już takie rzeźby??

zespawaj satelity na stale

chyba srednio bedzie skrecał w takiej opcji

wlasnie bedzie skrecal lepiej niz chce kierowca

dupom

chłopy nei chodzi o zaspawanie
tylko o pociasnienie

Wloz jedna polos w imadlo, druga zlap zaba (takim kluczem dosc konkretnym) i wsadz tyle podkladek zeby sie dalo z duzym trudem przekrecic poloske zaba.

Cytat:

Wloz jedna polos w imadlo, druga zlap zaba (takim kluczem dosc konkretnym) i wsadz tyle podkladek zeby sie dalo z duzym trudem przekrecic poloske zaba.

A jak pęknie imadlo to znaczy że jest gites szpera

miałem taki mechanizm w szaju i nadal mam pomysł bardzo dobry ale jak go niue zażucisz to możesz zacząć odmawieć paciorek walnołem po 2 podkładki z każdej strony ale w maluchu to troche inne masa i robiłem terz takie pomysłu tylko że mechanizm nie wytrzymywał i małe trybiki robiły się okrągłe i jek się bawieć w szpere to w spere 100% Tak żekłem