MotoNews.pl
11 Kierunkowskaz z turbo doładowaniem (29465/26) - PT

Kierunkowskaz z turbo doładowaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie myślę, że skręce w prawo, włączam kierunkowskaz, a on po 2-3 sekundach zaczyna migać (kontrolka) jak stroboskop w dyskotece, 5 razy na sekundę. Przy następnym skręcaniu jest wszystko OK! Raz miga szybko, raz wg polskiej normy. Co to może być? Przerywacz z Żuka ma założony, czy jak?

ja takie cuda mam w zimie przy duzym mrozie
wyglada jakby przelacznik dobrze nie stykal

Ja mam tak w swojej Jawie TS350 I to zawsze

[ wiadomość edytowana przez: RICO__ dnia 2003-11-01 15:43:48 ]

Pewnie ktoras zarowka czasem nie swieci i jest to forma sygnalizacji tego faktu.

No właśnie się przejechałem (piwne zaopatrzenie, bo przez tydzień byłem 100% abstynentem), aby wybadać i jak to zwykle bywa w takich wypadkach wszystko miga dobrze. Pozostaje czekać,jak znów zacznie świrować.

Jest OGROMNE prawdopodobieństwo, że to fakticzna "dzieło" którejś padającej albo źle stykającej żaróweczki!!

Dzięki! Looknę dokładniej jak znów zacznie mi robić takie numery.

Odgrzewam temat bo mam ten sam problem z prawym kierunkowskazem tyle ze u mnie nie dzieje sie to raz za czas tylko nonstop. Tak sie wlaczyl wczoraj i mu zostalo. Nie mam zielonego pojecia co to jest a wiem z wlasnego doswiadczenia ze sa na tym forum ludzie ktorym zadna srubka z Espero nie jest obca....

Jak cały czas ci tak szybko miga, to włacz kierunek i sprawdż czy wszstkie żarówki w kierunkach są OK, 99% jedna padła...

Ja tak miałem jakiś rok temu.
Przyczyną takiego zachowania przerywacza okazała się zardzewiała oprawka żarówki kirunkowskazu w blendzie.
Świeciła, ale słabiej i tak jakby z lekkim opóźnieniem.
Wyczyściłem i od tamtej pory jest OK.

Pozdrawiam

Cytat:
2003-11-01 20:54:58, bogdan1 pisze:
Jest OGROMNE prawdopodobieństwo, że to fakticzna "dzieło" którejś padającej albo źle stykającej żaróweczki!!

potwierdzam

To nie żarówka ja tak miałem sprobuj takiej metody moze dzika ale wszystko wyjasni prosze sie nie smiac włącz migacz jak zacznie ostro nadawac kopnij lub walnij w schowek z przekaźnikami po lewej stronie jesli pomorze to znak ze to wina przekaznika