MotoNews.pl
1 PROBLEM Z OPlEM OMEGA B POMOCY!!!!!!!!!!!!!! (138095/0) - PT

PROBLEM Z OPlEM OMEGA B POMOCY!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!!!!
Mam nastepujacy problem z Oplem Omega B 2.0 16v 95r. jezdzac na gazie(instalacja II gen) moj samochod rzadko przekracza 120km/h. Jadac na 5 biegu ok 120km/h po wcisnieciu pedala gazu samochodtak jakby sie dusi nie ma mocy Zostaly wymienione przewody WN cewka zaplonowa swiece i dalej jest to samo. Gazownicy o ktorych bylem mowia ze z instalacja jest wszystko wporzadku. . . Nie wiem co mam robic pomozcie.......

Trzeba by jeszcze zmienić filterek gazu i spuścić olej z parownika.

A jak auto zachowuje sie przy jeździe na Pb. Jeżeli ok to przyczyn faktycznie szukaj po stronie układu WN i instalacji gazowej.

Autko na benzynce rozpedza sie dobrze tzn. nie ma zadnych oporow, dodajesz gazu a ono "idzie"

Witam.
Możesz mieć za dużą zwężkę w mixerze albo za słaby reduktor gazowy.

Cytat:
2006-03-08 23:18:25, marco_V_85 pisze:
Witam!!!!!! Mam nastepujacy problem z Oplem Omega B 2.0 16v 95r. jezdzac na gazie(instalacja II gen) moj samochod rzadko przekracza 120km/h. Jadac na 5 biegu ok 120km/h po wcisnieciu pedala gazu samochodtak jakby sie dusi nie ma mocy Zostaly wymienione przewody WN cewka zaplonowa swiece i dalej jest to samo. Gazownicy o ktorych bylem mowia ze z instalacja jest wszystko wporzadku. . . Nie wiem co mam robic pomozcie.......

Na gazie jezdzilem ponad rok i wszystko bylo wporzadku. Dopiero od jesieni zaczelo sie cos dziac....

Główni podejrzani to reduktor i filtr gazu ewentualnie przytkane cos na drodze reduktor-zbiornik gazu.

trafiłeś na fajansów a nie fachowców , proponowałbym Ci zmianę mechaników, miałem ten sam problem , o dziwo pomogła wymiana mechanika , obyło się bez wymiany zbędnych części jak sugerowali inni. Powodzenia