Panowie przekaznik tzn od czasówek prosba wielka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chlopaki wyciaglem te czerwone cudo co steruje powrotem wycieraczek do pozycji wyjsdciowej oraz gdy wlaczymy czasowki

niestety cos sie zjaralo i chce to naprawic bo tam w srodku nic ciekawego z podespolow nie ma widzialem ewidentnie zjarana czesc i wymienilem

i mam takie pytanie na dole sa 4 wtyki pierszy to 31 , 31b2, 31b, i 54

pod ktore mam sie podpiac w domu z zasilacza zeby to sprawdzic bo cs dalej nie gra na jakiej zasadzie dziala on gdzie plus gdzi minus
dziekiiiiiiiiiiiiiiiiii

jescze jedno jaki jest odpowiednik tranzystora bo ten byl orginalny i sie spalil C517 PH cos tam bo nie widac

kupilem C5 47B W 45 bo innych nie mieli ale wlutowalem go i nie dizala moze byc tego wina ze inny bo reszta wyglada na ok diody tez raz sie tylko wlacza i nic dalej mowa oczywiscie caly czas o czasówkach

gdybyd mogl wyoslic mi jescze te zlacza gdzie prad i co sie z czym laczy dziekiiiiiiiiiii czyli odpowidnik tego c 517 ylby ten co na rysunku a nie ten co kupilem cb547

Cytat:
2006-02-21 21:05:27, mmmmat pisze:
gdybyd mogl wyoslic mi jescze te zlacza gdzie prad i co sie z czym laczy dziekiiiiiiiiiii czyli odpowidnik tego c 517 ylby ten co na rysunku a nie ten co kupilem cb547

BC 517 to oryginał
co do reszty to teraz nie odpowiem, bo mi dzieciaki kompa zajeły

Mam takie coś na sprzedaż. Zaraz zrobie foto - zobaczysz czy to to

O takie coś :

tak to gdybys mogl go otworzyc i przeczytac mi cos w srodku ile za niego chchesz

chodzi mi o tranzystor jak otworzysz to jest na 3 nozkach jaki sybol ma dzieki z gory

teraz nie otworze bo jest w acie, a tranzystor to BC 517. Juz pisałem

mam rozpiske
54 zasilanie
31 masa
b1 do styków w silnku wycieraczek
b2 zasilanie

a tu masz opis co to za tranzystor
http://diax.pl/sklep/produkt,0,1035.html?osCsid=d97a5c63231ed54c1a9c76c78d6d3b0f

[ wiadomość edytowana przez: Slawko dnia 2006-02-21 21:52:21 ]

15 PLN + przesyłka

okej dam ci znac jutro ale z tego co widze twoj jest pod regulacje

w moim przekaźniku z 6-ścio stopniową regulacją jest taki sam tranzystor, dokładnie pisze na nim; C517 PH55 , niestety też zjarany, a zamiennika szukam już pół roku, bez skutku, chyba będe musiał kupić cały przekażnik na szrocie lub giełdzie

Cytat:
2006-02-21 21:56:58, mmmmat pisze:
okej dam ci znac jutro ale z tego co widze twoj jest pod regulacje

nie jest pod regulacje bo brakuje mu piatej nogi.

tu masz rozpiske tranzystorów, gdzie która noga Nogi Tranzystora

panowie a ja juz wiem jaki to odpowiednik szukalem i szukalem

o odpowiednikiem jest BC517 lub BC 879

Cytat:
2006-02-21 22:03:03, -Ed- pisze:
w moim przekaźniku z 6-ścio stopniową regulacją jest taki sam tranzystor, dokładnie pisze na nim; C517 PH55 , niestety też zjarany, a zamiennika szukam już pół roku, bez skutku, chyba będe musiał kupić cały przekażnik na szrocie lub giełdzie

a co za problem wstawić jakiś o
UCE > 40V ,
Ic> 0.5A
Ptot > 0.625W
Np. BD135-25 lub 40

To jeszcze im Sławko dopowiedz że npn i darlington z tego co widzę w katalogu

[ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2006-02-21 22:22:28 ]

w hurtowni znalazł mi odpowiednik , ale wielkości 1/3 przekaźnika, albo dwa żeby złożyć do kupy , już nie będe bawił się w szukanie szkoda czasu

Cytat:
2006-02-21 22:17:34, Henryk pisze:
To jeszcze im Sławko dopowiedz że npn i darlington z tego co widzę w katalogu [ wiadomość edytowana przez: Henryk dnia 2006-02-21 22:22:28 ]

hehe, to jest napisane w linkach, ale wcale nie musi byc darlington. BD135 nie jest darlingtonem, a bedzie chodzic. Musi byc tylko z grupy o duzym hfe

Hobbysci jestescie

Cytat:
2006-02-21 23:14:30, NoSeK pisze:
Hobbysci jestescie

ide spać